screen shot 2023 10 19 at 134537

Ernst Kuipers waarschuwt opeens: 'Als we zo doorgaan is onze zorg ONHOUDBAAR'

Politiekokt 19 2023, 14:00
Dit is echt het meest achterlijke campagnevideotje dat ik ooit gezien heb. Zorgminister Ernst Kuipers voert campagne voor D66. Over zorg, natuurlijk. Zijn boodschap? Er moet flink geïnvesteerd worden in de zorg, want de zorg is bijna kapot. Ja, de situatie is echt "onhoudbaar." Oké. Maar wacht eens even, wie zat er al die tijd achter de knoppen?
"Als je sommige politici moet geloven, dan hebben we de beste zorg van Europa of zelfs de wereld," begint Kuipers in de video. "De ongemakkelijke waarheid is echter dat dit helaas niet zo is."
Sterker nog, gaat hij verder, "ik durf zelfs te stellen dat als we zo doorgaan, het onhoudbaar is." Ja, dat lees je goed. De man die de zorg 2,5 jaar had kunnen hervormen zegt dat de zorg op omvallen staat. Totaal.
Maar nu wil D66 het heel anders doen. Na de volgende verkiezingen welteverstaan, want je moet natuurlijk eerst zoveel mogelijk D66'ers aan Kamerzetels helpen.

Toegankelijkheid

Wat ze willen doen als Nederlanders weer in hun onzinverhalen trappen? Nou, dan gaan ze de zorg "toegankelijk" maken "voor iedereen." Is het niet lief!? Ja, echt waar! D66 wil bijvoorbeeld ervoor zorgen dat iedereen gemakkelijk een huisarts kan vinden. Dat is nu niet het geval en dat moet anders.
Oké, daar hebben ze de afgelopen 2,5 jaar niets aan gedaan... en de vier jaar daarvoor ook niet, maar hé, nu gaat het echt gebeuren! Vertrouw Kuipers en zijn partijgenoten nou gewoon! Kom op zeg!

Kwaliteit

En dat is het nog niet. Oh nee, Voldemort heeft opeens weer meer plannen. Hij wil ook dat "de kwaliteit van de zorg" omhoog gaat. Het voorbeeld dat hij daarbij aanhaalt is dat de sterfte van pasgeboren baby's in Nederland relatief hoog is. In Nederland is de kans bijvoorbeeld twee keer groter dat je pasgeboren baby overleeft als in, zeg, IJsland.
Ook daar hebben Kuipsers en zijn D66-vrienden niets aan gedaan de afgelopen jaren. Natuurlijk niet. Ha. Maar als we nú op ze stemmen, nou, dan wordt het allemaal beter. Pasgeboren baby's worden gered!
Hoe? Nou, zegt hij ook al meteen in een ongelooflijke leugen, "het ligt niet aan onze professionals." Nee, het zou liggen aan 'de communicatie' tussen verschillende "professionals" en instituties. Even voor de duidelijkheid, dat is in ieder geval deels onzin. Iedereen die in het buitenland behandeld is en dat vergelijkt met de zorg in Nederland weet dat Nederlandse artsen wanstaltig slecht zijn.
Er worden met grote regelmaat fouten gemaakt - die mensen zelfs het leven kosten. En je krijgt de nadrukkelijke indruk dat het de betrokkenen totaal niet intereseert.

Digitalisering

Afijn, en dan het derde verbeterpunt: D66 en Kuipers willen de zorg gaan "digitaliseren." Jawel, daar heb je dat magische begrip weer! Digitalisering zorgt er zogenaamd namelijk voor dat de zorg "beter en persoonlijker" wordt. Is dat niet leuk?
Want die "digitalisering" is noodzakelijk. Waarom? Omdat er te veel mensen in de zorg werken - en als het zo doorgaat dan worden dat er nog meer. Er zou een situatie ontstaan waarin 1 op de 4 Nederlanders uiteindelijk in de zorg werkt. "En dat is gewoon niet houdbaar, laat staan betaalbaar," aldus Kuipers.
Maar hij heeft de magische oplossing voor dat probleem. 'We' moeten ervoor zorgen dat gegevens "makkelijk en snel" uitgewisseld kunnen worden tussen zorgverleners, zodat zorgmedewerkers meer tijd hebben voor een patiënt. Óf bijvoorbeeld één persoonlijke digitale gezondheidsomgeving met al jouw medische gegevens bij elkaar zodat de zorgmedewerkers dit niet zelf hoeven op te vragen bij tal van instanties."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat D66 De Vijand van het Volk is. Deze partij wil ons land écht veranderen in een kolonie van het WEF. Maar dat laten wij niet zomaar gebeuren. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS (door hier te klikken) en help ons de duistere plannen van D66 te bestrijden!
Deze "digitalisering" is al jaren een natte droom van de grote overheidsdenkers. Covid werd daar eerst voor gebruikt als excuus, maar nu is Kuipers dus overgestapt op "de zorgdruk." Het eindresultaat is echter hetzelfde: een totale centralisatie van onze zorginformatie, waardoor alles zogenaamd "sneller en makkelijker" moet worden, maar waardoor onze identiteit en gegevens feitelijk steeds kwetsbaarder worden - en de staat weer meer, meer, meer macht krijgt omdat de inzage in onze persoonlijke informatie steeds makkelijker wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten