2l4a6155 fleur agema pvv

Fleur Agema (PVV) woedend: 'Er is 2 miljoen smeergeld betaald en de minister verborg het'

Politiekjun 20 2023, 9:00
Fleur Agema van de PVV is woedend. Ze is namelijk tot de conclusie gekomen dat er maar liefst 2 miljoen euro smeergeld betaald van belastinggeld. Deze informatie is onder de pet gehouden... en nu er dan toch iets van openbaarheid wordt gegeven zijn de namen van de verantwoordelijke individuen verwijderd.
Agema zegt dat, in het debat dat de Kamer enkele jaren geleden voerde met Tamara van Ark (VVD) over de Sywertdeal, ze Van Ark toen vroeg naar "de andere 1,4 miljard euro" die uitgegeven is door de staat... en of er "cowboys" bijzaten naar wie dat geld is gegaan (voor 'corona-mondkapjes' en dergelijke).
Dat rapport is gisteren eindelijk uitgekomen. De resultaten zijn, aldus Agema, "shocking." Er is namelijk "twee miljoen euro smeergeld betaald in één van die deals. En dat rapport daarover is maandenlang onder de pet gehouden."
"Er is gewoon smeergeld betaald met door uw betaald belastinggeld. Smeergeld!" gaat ze geschrokken verder.
Daarop zegt Agema dat minister Helder nu vrijwel zeker voor de bus gegooid gaat worden door haar collega's. "We zullen het debat op korte termijn moeten voeren. En dat is goor," zegt ze daarop, "want het was Bruins die over de persoonlijke beschermingsmiddelen ging en Martin van Rijn die de portefeuille van hem erfde."
Na Van Rijn was het niet Helder, maar Kuipers die deze portefeuille overnam. Maar ineens "was het minister Helder die het debat over de Sywertdeal deed, want zij ging over de afhandeling van de coronacrisis. Maar dat is helemaal niet waar. Want afgelopen donderdag stonden wij [...] te debatteren met Kuipers."
"Dus Kuipers wordt uit de wind gehouden en Helder wordt voor de bus gegooid. Maar het is toch verschrikkelijk dat belastinggeld, dat er smeergeld - twee miljoen euro - is betaald? Ik kan er met mijn pet niet bij!"
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Sterker nog, zegt Agema, het is overduidelijk dat er allerhande soorten vriendendeals zijn geweest. Vrienden van ministers hebben bakken met geld kunnen verdienen. Aan de coronacrisis. Van belastinggeld.
"Koppen moeten rollen," concludeert Agema. "Klaar!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten