Screen Shot 2022 10 22 at 115428

Wybren van Haga (BVNL) dient motie van wantrouwen in tegen minister Kuipers

Politiekjun 15 2023, 15:00
Tijdens het OVV-debat dat vandaag plaatsvindt, heeft BVNL-Kamerlid Wybren van Haga een motie van wantrouwen ingediend tegen minister Kuipers van Volksgezondheid. Van Haga beschuldigt de minister ervan opzettelijk de wet te overtreden door cruciale informatie over de coronacrisis geheim te houden. Dit gedrag ondermijnt volgens Van Haga bewust de democratie en de rechtsstaat, waardoor de motie van wantrouwen gerechtvaardigd is.
De bewuste motie van wantrouwen is het gevolg van de aanhoudende inspanningen van BVNL om toegang te krijgen tot de bewaarde 'OMT-tapes' (Overlegcomité Ministeriële Taskforce COVID-19). BVNL heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen om deze tapes openbaar te maken, omdat zij van mening zijn dat het publiek recht heeft op de informatie die daarop te vinden is. De vraag rijst: wat staat erop dat wij niet mogen horen?
Om de kosten van deze rechtszaak te dekken, heeft de partij van Wybren van Haga een crowdfundingcampagne opgestart. Deze stap benadrukt de vastberadenheid van BVNL om de waarheid boven tafel te krijgen en verantwoordelijkheid af te dwingen. Het publiek wordt aangemoedigd om bij te dragen aan de financiering van deze juridische strijd.
Het is van groot belang dat transparantie en openheid de boventoon voeren, vooral als het gaat om zaken die zo'n impact hebben op de samenleving als de coronacrisis. Het handelen van de minister en het achterhouden van informatie roept vragen op over de integriteit en verantwoordingsplicht van de regering.
De indiening van de motie van wantrouwen tegen minister Kuipers markeert een belangrijk moment in het debat over de omgang met informatie en de naleving van de wet. Het is nu aan de andere Kamerleden om een standpunt in te nemen en te beslissen of zij het vertrouwen in de minister behouden of niet.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
De uitkomst van dit debat en de mogelijke stemming over de motie van wantrouwen zullen bepalend zijn voor de geloofwaardigheid en legitimiteit van het beleid met betrekking tot de coronacrisis. Het is essentieel dat het publiek kan vertrouwen op de integriteit en openheid van degenen die verantwoordelijk zijn voor het nemen van cruciale beslissingen die ons allen aangaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten