frits bosch column

-Frits Bosch- In Duitsland lijkt een ruk van rechts op komst volgens de polls

Opiniejun 15 2023, 16:00
“Groen wordt bruin” klagen de graffiti in de Duitse hoofdsteden. Komt er een ruk naar rechts in Duitsland? In Nederland lijken we ons niet bewust van wat er in Duitsland gaande is. Amerika specialist Maarten van Rossem parafraserend:”kijk eens wat minder naar de VS en wat meer naar Duitsland, dat land is veel belangrijker voor ons!”
Door de sluiting van de kolencentrales op te schorten vanwege het afsluiten van import van Russische energie en het openhouden van de drie kerncentrales wordt gezegd dat “groen opschuift naar rechts”. “Groen wordt bruin”, lees: fascistoïde. Onzin. Maar wel: SPD en FDP keren zich af van de Groenen als zijnde te bazig. Het Duitse publiek heeft haar enthousiasme voor Groen verloren, zie ook het megaverlies in Berlijn.
Opvallend is dat AfD aan een sterke opmars bezig is, nu 19% in de Forsa polls, een researchgroep, net als de SPD. AfD staat voor anti immigratie, schoon genoeg van groenen die zich vastplakken op de autobahn, anti EU, anti enkel elektrische auto’s verkopen per 2035 en anti woke. Een ruk naar rechts komt er nog niet in Duitsland, daarvoor is AfD nog te klein. Een opvallende trend is het wel.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Opvallend is ook dat volgens de Franse polls in Frankrijk een soortgelijke trend zich voordoet: Macron omlaag, Marine le Pen omhoog. En hier BBB omhoog, links omlaag. Rechts lijkt aan de winnende hand in Europa.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten