screen shot 2022 11 01 at 19

Minister Ernst Kuipers (D66) komt met betuttelend belastingidee: Ongezonde bedrijven moeten dokken!

Politieksep 29 2023, 18:00
Minister Ernst Kuipers (D66) lijkt het belastingprincipe 'de vervuiler betaalt' te hebben ontdekt - maar dan op het gebied van volksgezondheid. In een toespraak pleitte hij voor hogere belastingen voor bedrijven die de gezondheid van het Nederlandse volk zouden 'vervuilen' schrijft het AD. Kuipers stelde tijdens zijn Els Borstlezing: “Waarom zouden de gezondheidsvervuilers niet moeten bijdragen aan de schade die ze veroorzaken?”
De opsomming van Kuipers bevatte niet alleen industriële bedrijven als Philip Morris, Chemours en Tata Steel, die volgens hem al decennia giftige stoffen verspreiden. Nee, ook voedselgiganten als McDonald’s, Haribo en Coca-Cola kwamen in het vizier. Kuipers stelde ronduit dat deze bedrijven zich bewust zijn van de ongezonde impact van hun producten.
In een interview op zijn ministeriële werkkamer gaf Kuipers verder inzicht in zijn plan en reageerde hij op andere actuele zorgkwesties. Maar het idee van 'extra belastingen voor ongezonde bedrijven' trekt toch wel het meeste de aandacht.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Maar laten we eens eerlijk zijn: de gedachte dat extra belastingen de oplossing zijn voor gezondheidsproblemen is een simplistische voorstelling van zaken. Alsof de gemiddelde Nederlander gerustgesteld zou zijn te weten dat er extra belasting is betaald wanneer hij of zij een gezondheidsprobleem krijgt door het consumeren van deze producten. Het lijkt erop dat de D66'er in een stripwereld leeft getekend door Willy Vandersteen. Nog zo'n plan waarbij je je hoofd schudt en denkt: typisch D66!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten