leuven grote markt 4

Knettergek! Belgische Cafébaas veroordeeld tot celstraf en hoge boete na het delen van onschuldige Meme

Buitenlandmei 24 2023, 21:00
In het land van chocolade en friet heeft de politieke correctheid opnieuw toegeslagen. Een cafébaas uit Leuven is veroordeeld voor het delen van een luchtige meme die door de Belgische PVDA als "racistisch en xenofobisch" werd bestempeld.
De verontwaardiging begon toen enkele leden van de PVDA beweerden geschokt te zijn door de boodschappen die op de schermen van het café verschenen. Boodschappen zoals "Liever koeien in de wei dan nog een asielzoeker erbij" en "My generation had Wonder Woman. Your generation has, Wonder if it’s a Woman" werden aangehaald als beledigend voor een groot deel van de Leuvenaars. Dit soort humor is niets meer dan een onschuldige uiting van vrije meningsuiting. Toon Melis, een prominent lid van de PVDA in Leuven, diende meteen een klacht in bij de politie, waardoor deze zaak uiteindelijk bij de correctionele rechtbank van Leuven belandde. Het is werkelijk beschamend om te zien hoe de PVDA, die beweert voor sociale rechtvaardigheid op te komen, zich inzet om de vrijheid van meningsuiting van hardwerkende burgers te onderdrukken.
Maar het wordt nog erger. De rechtbank heeft de cafébaas veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van maar liefst zes maanden. Zes maanden achter de tralies voor een meme, kan iemand zich zoiets voorstellen? Dit is een schandalige schending van de individuele vrijheid en een slag in het gezicht van alle vrije geesten die hun mening willen uiten zonder angst voor represailles. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de cafébaas ook nog eens gestraft met een boete van 4.000 euro. Dit is pure geldklopperij, een manier om deze hardwerkende persoon te ruïneren en hem te straffen voor zijn vrije geest en gevoel voor humor. De overheid moet zich afvragen waar haar prioriteiten liggen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten