parada rownosci warszawa 2021 27

Viroloog Marc van Ranst reageert op controversiële video Dries Van Langenhove: "uitschot van Vlaanderen"

Buitenlandmei 19 2023, 21:00
Dries Van Langenhove, voormalig Kamerlid voor Vlaams Belang, heeft voor opschudding gezorgd op sociale media met een video die hij op Instagram heeft geplaatst. In de video is te zien hoe Van Langenhove door de straten van Brugge wandelt en de Progress Pride-vlag aan de gevel van een winkel ziet hangen, waar hij vervolgens een andere benaming aan geeft en de winkeleigenaar confronteert met zijn verhaal. Deze actie heeft geleid tot verontwaardiging en felle reacties, waarbij Van Langenhove beschuldigd wordt van het ondermijnen van gelijke rechten en het verspreiden van haat.
De Progress Pride-vlag wordt beschouwd als de meest inclusieve versie van de regenboogvlag. Van Langenhove daarentegen beweert dat de Progress Pride-vlag dé vlag van genderideologie is. De actie van Van Langenhove heeft geleid tot een storm van kritiek op sociale media, waarbij mensen zoals de Belgische viroloog Marc Van Ranst Van Langenhove het "uitschot van Vlaanderen" noemt.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dries Van Langenhove heeft eerder dit jaar besloten om zijn rol als Kamerlid voor het Vlaams Belang op te geven, met als doel zich meer te richten op het activistische aspect van de politiek. De recente commotie in België rondom zijn video is een duidelijk voorbeeld van hoe hij nu vrijuit kan profileren, zonder gebonden te zijn aan de regels en wetgeving waarmee hij als Kamerlid te maken had. Dit geeft Van Langenhove de ruimte om controversiële standpunten naar voren te brengen en acties te ondernemen. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de Belgische activist en voormalig politicus nog wel vaker het nieuws zal gaan halen nu hij vrijuit actie kan voeren en zichzelf kan profileren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten