brussel g8304909c3 1920

Dries van Langenhove stopt als Kamerlid Vlaams Belang: "Jullie gaan mij niet minder horen, maar meer!"

Politiekfeb 05 2023, 14:00
Dries van Langenhove stopt als Kamerlid voor het Vlaams Belang, dat heeft van Langenhove samen met de voorzitter van het Vlaams Belang Tom van Grieken aangekondigd. "Ik stap uit het parlement, maar ik stop niet met politiek".
De voorman van de Belgische beweging Schild & Vrienden laat in een reactie weten dat hij het verschil niet meer kan maken in het Belgische parlement maar hij zal niet stoppen met zijn strijd voor een beter België. Van Langenhove voelt zich namelijk meer een activist dan een politicus. "Ik stap uit het parlement, maar ik stop niet met politiek, integendeel. Ik heb me altijd meer activist gevoeld dan politicus. Ik heb dan wel in het parlement gezeten, maar ik ben nooit van het parlement geweest. Ik ga door waar ik het grootste verschil kan maken voor het volk: via het activisme en mijn eigen mediakanaal." Aldus van Langenhove.
Dries zal het Vlaams Belang wel blijven steunen. Volgens van Langenhove heeft het parlementaire werk hem niet het meeste opgeleverd en zet de strijd nu door via zijn eigen (online)kanalen daar waar hij veel meer bereik heeft dan in het Belgische Parlement.
"De media hebben mijn werk bewust doodgezwegen. Omdat ik door de media op een zwarte lijst ben gezet, was er nooit aandacht voor het migratiestandpunt van Vlaams Belang. Daarom ga ik door met het gene waarmee ik het grootste verschil kan maken voor het volk: activisme, en mijn eigen mediakanaal, waar ik elke week honderdduizenden Vlamingen bereik. Als nationalist wil ik het beste voor mijn volk, en dat kan ik beter doen op de barricaden en in mijn opnamestudio. Jullie gaan mij niet minder horen, maar meer."
Van Langenhove is ook in Nederland de laatste jaren aardig bekend geworden. Met name door regelmatig aan te schuiven bij programma’s van Ongehoord Nederland, Jensen! maar ook in de talkshows van Forum voor Democratie was van Langenhove te zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten