martin luther king g6f1f57f04 19202

Martin Luther King monument "The Embrace" in Boston kan op veel kritiek rekenen, "handen die een vlezige penis vasthouden"

Buitenlandjan 18 2023, 17:30
Het recent onthulde monument “The Embrace” ter ere van Martin Luther King en zijn vrouw Coretta Scott King heeft voor veel ophef gezorgd in de VS. Volgens sommige reacties lijkt het monument op een drol of zelfs een penis.
Ter inspiratie voor het monument is er gebruik gemaakt van de foto uit 1964 waarin King zijn vrouw omhelst nadat hij de Nobelprijs voor de Vrede had gewonnen. Het monument heeft een plaats gekregen in het oudste park van Boston, waar Martin Luther King in 1965 een speech gaf. Ook studeerde King in Boston en ontmoette hij daar zijn vrouw.
De zoon van Martin Luther King is tevreden met het monument zo laat hij in een reactie aan CNN weten blij te zijn met het beeld: “Ik ben heel blij dat dit beeld ons kan tonen hoe we kunnen samenkomen, zeker in deze tijden van verdeeldheid”. Ondanks zijn tevredenheid is niet iedereen blij met het eindresultaat. Een neef van Coretta Scott King is minder enthousiast, zo schrijft hij dat het monument er uit ziet als "handen die een vlezige penis vasthouden". In een reactie op Twitter laat hij weten dat het beter zou zijn om het beeld te smelten.   
Het beeld heeft 10 miljoen dollar gekost en de kritiek is dan ook meer dan terecht. Veel Twittergebruikers zien er geen omhelzing in maar eerder een stel handen die een enorme drol vasthouden. Scott wijst voornamelijk naar de maker die de gezichten niet wou verwerken in het beeld.
De zoon van King is het niet eens met alle kritiek, "Het is misschien jammer, maar er bestaan al genoeg beelden van mijn vader alleen, met zijn hele lichaam en hoofd. Op deze manier stelt het iets groter voor. Het toont hoe we er allemaal voor elkaar kunnen zijn en het toont een liefdesverhaal. Daar kan iedereen hoop uit putten." Aldus King.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten