andrewtate

Misleidende beweringen van transactivist leiden tot verwarring over Andrew Tate's arrestatie

Buitenlanddec 31 2022, 17:00
Gisteren werd bekendgemaakt dat opiniemaker Andrew Tate gearresteerd zou zijn in Roemenië vanwege een boze tweet die hij had gepubliceerd in reactie op een tweet van de extreemlinkse activist Greta Thunberg. De transactivist Alejandra Caraballo claimde dat Tate gearresteerd kon worden vanwege deze tweet, maar deze bewering blijkt niet waar te zijn.
Tate had op kerstdag zelf al een tweet gepubliceerd met video, waarin duidelijk werd gemaakt dat hij zich in Roemenië bevond. Zijn arrestatie had dus niets te maken met zijn ruzie met Thunberg, hoe graag sommige linkse activisten dat ook zouden willen.
Het is niet de eerste keer dat de transactivist Alejandra Caraballo foutieve informatie verspreidt. In het verleden is ze ook al in opspraak gekomen vanwege haar misleidende uitspraken en beweringen. Het is daarom belangrijk om altijd kritisch te zijn bij het lezen van nieuwsberichten en te verifiëren of de informatie die wordt verspreid wel juist is. Zéker als die zogenaamde informatie afkomstig is van een radicaal-linkse activist die politiek als oorlog beschouwt.
Het is begrijpelijk dat mensen zich geroepen voelen om op te komen voor hun overtuigingen en om te vechten tegen wat ze zien als onrechtvaardigheid. Maar het verspreiden van foutieve informatie helpt niet om de wereld een beter en rechtvaardiger plaats te maken. Integendeel, het kan leiden tot verdeeldheid en onrust en kan de reputatie van degenen die deze informatie verspreiden schaden. En natuurlijk is het zo dat de wereld waar deze man/vrouw/het voor strijdt alles behalve mooi, rechtvaardig of inspirerend is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is daarom belangrijk om altijd kritisch te zijn bij het lezen van nieuwsberichten en te verifiëren of de informatie die wordt verspreid wel juist is. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we ons baseren op feiten en niet op verzonnen verhalen.
Overigens leek het erop dat Andrew Tate kort na zijn arrestatie alweer vrijgelaten was, maar dat is niet het geval. De rechter heeft het OM toestemming gegeven hem in ieder geval 30 dagen langer vast te houden om 'onderzoek te verrichten.' De opiniemaker, influencer, oud-kickbokser en ondernemer wordt verdacht van mensenhandel en het dwingen van (mooie) vrouwen om deel te nemen in zijn webcam-'bedrijf.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten