Oekraïne ontvangt Harpoon-raketten die de Russische Zwarte Zeevloot kan doen zinken

Oekraïne ontvangt Harpoon-raketten die de Russische Zwarte Zeevloot kan doen zinken

Een grote internationale escalatie is een stap dichterbij nu Denemarken Oekraïne Harpoon-raketten heeft geleverd. Deze raketten kunnen de gehele Russische Zwarte Zeevloot naar de kelder jagen. Als dit scenario uitkomt dan kunnen wij ons schrap gaan zetten.

Harpoon-raketten kunnen schepen 'achter de horizon' uit schakelen. Ze hebben een bereik van tussen de 120 en 220 kilometer. Hierdoor wordt de Russische Zwarte Zeevloot kwetsbaar. De Harpoon is een 'fire and forget' wapen: zodra de raket ingesteld is, wordt deze afgevuurd en vliegt naar het ingestelde doelgebied. Daar aangekomen schakelt het zijn radar in en valt aan zonder enige tussenkomst van het vuurplatform. Dit geeft de mogelijkheid om kort na elkaar meerdere aanvallen te lanceren zonder dat de raketten gevolgd en gecorrigeerd hoeven te worden.

De Oekraïners lopen nu al te pochen dat ze er genoeg hebben om de hele Zwarte Zeevloot te doen zinken. Als dit scenario uitkomt dan laat Poetin dit niet over zijn kant gaan. De afzender van deze raketten is Denemarken, een NAVO-lidstaat. De kans wordt dan reëel dat Poetin zal terugslaan met de inzet van nucleaire wapens in Oekraïne of erger dat hij NAVO-lidstaten zoals Nederland kan gaan aanvallen. Als Poetin NAVO-lidstaten gaat aanvallen dan is de Derde Wereldoorlog een feit.

Wat bezield de NAVO om Oekraïne zo zwaar te bewapenen? De weg naar de onderhandelingstafel voor vrede wordt hiermee afgesneden. Het begint er steeds meer op te lijken dat de NAVO er doelbewust op uit is om de boel te laten escaleren. De Europese bevolking wordt niks gevraagd. Zitten wij op oorlog met Rusland te wachten? Het establishment lijkt er klaar voor te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer