Olaf Koens

Opperdeuger Olaf Koens vindt dat er te veel Russen in Istanbul zijn

Buitenlandokt 10, 10:30
RTL journalist Olaf Koens is voor RTL Nieuws gestationeerd in Istanbul om vanuit daar verslag te doen over het Midden-Oosten. Koens staat er om bekend om keihard te willen deugen. Nu heeft hij uitspraken gedaan over Russen op Twitter en als hij deze uitspraken ook had gedaan over de vele Turken en Marokkanen die zich in Nederland bevinden dan werd hij direct gecanceld.
Olaf Koens beklaagt zich over het feit dat er veel Russen zijn in Istanbul en twittert: ''Er zijn zo veel Russen in Istanbul dat het absurde vormen begint aan te nemen. Er klinkt Russisch op straat, in de metro, in de supermarkt. Op sommige plekken zie ik alleen maar Russen, alsof het 1922 is.'' Als je Russen vervangt voor Turken en Marokkanen en Istanbul voor Nederland dan zal de wereld te klein zijn. Koens zal dan als extreemrechts worden weggezet en dus worden gecanceld door de mainstream media. Wat Koens met 1922 bedoelt dat mag Joost weten. Turkije was in 1922 namelijk niet zo aantrekkelijk om naartoe te verhuizen de Turken waren toen in oorlog met de Grieken.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Op zijn hulp hoeven de Russen ook niet te rekenen als hij dit twittert: ''Wildvreemden klampen je aan op straat. 'Sorry. Ik hoor dat je Russisch spreekt met je kinderen. Woon je hier al lang? Hoe kom je aan een betaalbaar appartement, waar gaan je kinderen naar school? Waar open je een bankrekening?'' Olaf Koens bewijst dus ook geen barmhartige Samaritaan te zijn. Deze Russen zijn immers gevlucht voor de verschrikkelijke dictator Poetin. Waar is zijn medemenselijkheid gebleven. Koens zal toch niet aan Russofobie lijden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten