2022 10 10

Kiev ontwaakt met explosies

Buitenlandokt 10 2022, 9:17
Het kon natuurlijk niet uitblijven na de aanval op de brug op de Krim door Oekraïne moest Poetin terugslaan. Daarom heeft Rusland luchtaanvallen uitgevoerd op Kiev. Persbureau Reuters meldt ook dat er explosies zijn geweest in de steden Lviv, Ternopil en Dnipro.
De explosies vonden plaats kort na 08.00 uur lokale tijd, aldus burgemeester Vitali Klitsjko en journalisten die in Kiev aanwezig zijn. Er zou sprake zijn van vijf explosies. Er zijn raketten ingeslagen vlakbij het hoofdkwartier van de Oekraïense geheime dienst en het kantoor van president Volodimir Zelenski. Na maanden van relatieve rust lijkt Kiev weer een doelwit te worden voor het Russische leger. 
In de nacht van zondag op maandag is er ook een aanval uitgevoerd op Zaporizja. Dat meldt burgmeester Anatoly Kurtev op Telegram. „Deze nacht hebben Russische terroristen opnieuw het leven van een burger genomen. Bij de aanval is één dode gevallen. Vijf mensen raakten gewond. Onder de gewonden is een kind dat snijwonden heeft door glasscherven.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Deze bombardementen zijn geen verrassing. Rusland heeft namelijk steeds gezegd als Oekraïne De Krim direct aanvalt, dat de rapen dan gaar zouden zijn. Het Kremlin houdt zich al een tijd in. Maar nu lijken ze een tegenzet te doen om zo te laten zien aan Kiev en de NAVO dat Rusland niet met zich laat sollen. Poetin moet ook wel anders verliest hij de steun van de Russische bevolking. De aanval vanochtend laat zien dat Poetin zijn hoofd koel houdt en geen gebruik maakt van moderne kernwapens - tactical nuclear weapons, zoals die heten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten