shutterstock 1288143376

Pats! Openbaar aanklager eist meer dan 25 jaar cel tegen misbruikzanger R. Kelly

Buitenlandjun 09 2022, 17:00
De openbaar aanklager in de Verenigde Staten heeft een enorme celstraf geëist tegen R. Kelly. De zanger is schuldig bevonden aan het misbruiken van minderjarige meisjes (of het misbruik maken van hen). Daarnaast zou hij hen op illegale wijze naar verschillende staten hebben gebracht. Dat is in Amerika 'sex trafficking.' En ja, daar staat flink wat celstraf op.
In de rechtszaak werd duidelijk dat R. Kelly zijn roem en rijkdom gebruikte om jonge meisjes eerst voor zich in te winnen, en daarna zowel geestelijk als seksueel te misbruiken. Dat is al erg genoeg. Maar de aanklager stelt dat óók duidelijk werd dat de zanger totaal geen spijt heeft van zijn wangedrag. Het leek wel alsof hij vond dat hij alle recht had om dit te doen omdat hij beroemd is.
"Deze meneer is ervan overtuigd dat de wereld niet zonder hem kan en dat deze minderjarige meisjes hem juist dankbaar moeten zijn voor de kans die hij ze gegeven heeft. R. Kelly is een gevaar voor de samenleving en dient zo lang mogelijk achter slot en grendel weggezet te worden," aldus het OM.
Hilarisch genoeg wil de advocaat van R. Kelly een straf van "minder dan 14 jaar," want volgens haar volstaat dat op zich ook wel. Dat is opvallend, want haar cliënt ontkent nog steeds ook maar iets misdaan te hebben. De man denkt werkelijk dat hij alles mág doen omdat hij zogenaamd enorm groot en belangrijk is... omdat hij goed kan zingen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of  in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Kijken onze eigen D66-rechters even mee? Want dit is hoe je een man als R. Kelly bestraft voor het misbruik maken van minderjarige meisjes. Dit in tegenstelling tot de milde straffen die dit soort tuig tegen zich geëist hoort worden (en krijgt) in óns land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten