7557187368 564d05dedc z

Poetin is bereid om te onderhandelen over vrede met Oekraïne

Buitenlanddec 26 2022, 12:00
Het is goed om te horen dat President Vladimir Poetin openstaat voor onderhandelingen over het conflict met buurland Oekraïne. Zoals hij terecht opmerkte in het gesprek met de Russische staatstelevisie, is het nu aan Oekraïne om te beslissen of ze willen onderhandelen over een aanvaardbare oplossing voor het conflict. Dit is goed nieuws, omdat er eerder op leek dat hier geen beweging in zat. Hopelijk schuiven alle partijen in 2023 aan de onderhandelingstafel aan om te gaan praten over vrede in de regio.
Het is jammer dat het Westen lijkt te streven naar een grootschalige oorlog in plaats van te zoeken naar een vreedzame oplossing. Een dergelijke oorlog kan uitmonden in de Derde Wereldoorlog, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Het Westen wil mogelijk geen vrede sluiten, omdat zij bepaalde belangen heeft in de regio waar Rusland ook actief is, zoals bijvoorbeeld het gebied in Oost-Oekraïne, de Donbas. Dit gebied ligt vol met grondstoffen waarmee de Greendeal van de marxist Frans Timmermans kan worden verwezenlijkt.
Het is begrijpelijk dat Oekraïne wantrouwend staat tegenover de woorden van President Vladimir Poetin, gezien het feit dat Rusland ruim driehonderd dagen geleden Oekraïne op gewelddadige wijze binnen is gevallen en daarbij ook burgers heeft gedood. De woorden van Poetin dat Rusland bereid is om te onderhandelen over een aanvaardbare oplossing voor het conflict, komen daarom voor Oekraïne wellicht niet overtuigend over.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
We moeten ons realiseren dat de kerstgedachte ook om vrede draait. Poetin geeft hiermee uiting aan deze gedachte door te benadrukken dat Rusland openstaat voor onderhandelingen en vreedzame oplossingen. Dit is PR technisch door de Russen slim gedaan. Laten we hopen dat Oekraïne en andere betrokken partijen hierin mee willen werken, zodat we een einde kunnen maken aan het conflict en vrede kunnen behouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten