shutterstock 1854498166

Tweede booster nog minder effectief dan eerste booster: bescherming neemt al na 4 weken af

Buitenlandapr 06 2022, 11:34
Uit Israëlisch onderzoek blijkt dat de bescherming van de tweede booster (de vierde prik) bij ouderen al na 4 weken afneemt. Dit is een nieuw record. Want hiervoor werd nog gezegd dat de booster een week of 12 werkte.
Uit grootschalig Israëlisch onderzoek blijkt dat de twee "booster" van het corona-'vaccin' minder lang effectief is dan gedacht / gehoopt. Want hoewel een vierde dosis de kans op besmetting voor 60-jarigen tijdelijk zou doen afnemen is de periode waar dit voor geldt erg beperkt. Al na 4 weken - niet maanden! - neemt de bescherming af, aldus de Israëliërs.
Alleen wat "bescherming tegen ernstige ziekte" betreft had het onderzoek wat meer "goed" nieuws; die is na zes weken "niet helemaal afgenomen." Niet helemaal? Ja, niet helemaal.
In Nederland wordt die tweede booster al aangeboden aan 60-plussers. Die wanen zich daar voor lange tijd mee veilig - in ieder geval tegen ernstige ziekte, maar eigenlijk ook tegen besmetting. Nu blijkt het effect van die booster dus nogal tegen te vallen, zelfs volgens de officiële cijfers uit Israël.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De vraag is natuurlijk: met zoveel negatief nieuws / resultaten over de boosters die nu in omloop zijn, hoe gaan ze ons in de herfst en winter van 2022 toch weer een booster verkopen? Of komen ze dan met een "geupdatet versie" van het 'vaccin'?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten