shutterstock 249572923

Vlaamse 'kwaliteitskrant' geeft toe: 'Rechtse politici zijn geen fascisten maar noem ze wel zo!'

Buitenlandokt 08 2022, 15:22
De Belgische kwaliteitskrant - kuch ahem proest - De Standaard heeft een artikel gepubliceerd waarin wordt uitgelegd waarom rechtse politici standaard "fascistisch" genoemd moeten worden... terwijl ze dat overduidelijk helemaal niet zijn. Maar hé, het gebruik van dat soort termen dient een hoger doel. Dus dan is het príma!
Schrijvend in De Standaard van vandaag legt Annelien De Rijn uit dat dit woord vooral heel bruikbaar is.
"Zijn radicaal-rechtse politici fascisten?" vraagt ze eigenlijk aan haar lezers (zoals samengevat in de inleiding van haar stuk). "Misschien niet." Maar dat maakt niet zoveel uit. "De term help om onze afkeer voor hun ideeën te benadrukken." En dat is het enige wat geldt.
Vlaams Belanger Sam van Rooy reageert hier terecht getergd op. "Daarvoor moet je dus een 'kwaliteitskrant' lezen," schrijft hij, "het staat er echt! Of een politicus of partij werkelijk fascistisch is maakt eigenlijk niet uit: zolang je maar voor het fascisme wilt waarschuwen mag je politici en partijen gratuit belasteren met die zwaarwichtige term."

Daarvoor moet je dus een 'kwaliteitskrant' lezen, het staat er echt! Of een politicus of partij werkelijk fascistisch is maakt eigenlijk niet uit: zolang je maar voor het fascisme wilt waarschuwen mag je politici en partijen gratuit belasteren met die zwaarwichtige term. 🤡👇🏻

Image
325
Reply
Natuurlijk kun je dan denken: ach, dat is in België. Wat maakt ons dat uit?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar dat is nou het hele probleem. Want bijna alle 'kwaliteitskranten' (haha) in ons land zijn in handen van Belgische mediaconglomeraten. Die ranzige linkse moraal wordt door de Belgen dus gewoon geëxporteerd naar ons land... wat verklaart waarom al die linkse partijen én kranten partijen als FVD en de PVV - en omroepen als Omroep ON! en websites als DDS - systematisch "fascistisch" dan wel "racistisch" noemen. Ze weten heus beter. Alleen het scoort zo lekker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten