World Economic Forum zegt dat de toekomst voor auto's in de cloud ligt

World Economic Forum zegt dat de toekomst voor auto's in de cloud ligt

Het tijdperk van auto's als ultiem instrument voor persoonlijke vrijheid en mobiliteit zal, als de toekomst die het World Economic Forum (WEF) voor ogen heeft, snel voorbij zijn. Auto's zullen iets zijn dat je vraagt om te lenen en de cloud zal het stuur overnemen schrijft The Epoch Times.

In Davos zei Qualcomm CEO Cristiano Amon: "de auto wordt een verbonden computer op wielen." Net als mobiele telefoons, zegt hij, "alles om ons heen wordt verbonden AI intelligentie." De auto-industrie wordt onderdeel van de "industriële naar digitale transformatie", zei Amon. "De technologische transformatie in de industrie is elektrificatie en is digitaal." Steeds meer autofabrikanten werken samen met techbedrijven als Qualcomm en IBM.

Tech-visionairs zeggen dat geautomatiseerde auto's in de cloud zullen worden geïntegreerd, waar ze kunnen worden bewaakt en bestuurd door een gecentraliseerd netwerk dat botsingen kan voorkomen, u kan waarschuwen voor wegomstandigheden en het verkeer kan beheren.

Hoewel veel van deze technologie al bestaat via mobiele telefoons en sommige auto's uw blik al volgen om u te waarschuwen wanneer uw ogen van de weg afwijken, is de volgende stap het koppelen van de systemen van de auto aan fabrikanten en andere voertuigen en het mogelijk maken van continue tracking door derden. Deze derden kan de overheid zijn die kan gaan bepalen dat je auto niet gaat rijden, omdat je al te veel CO2 hebt uitgestoten deze maand.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Deze ontwikkelingen gaan in een versnelling met inspanningen om consumenten te dwingen elektrische voertuigen (EV's) te kopen. Dit zie je aan de wetten in Californië, Washington en veel Europese landen om de verkoop van auto's op fossiele brandstoffen tegen 2035 of eerder te verbieden. Veel autofabrikanten, zoals GM en Volkswagen, hebben verklaard dat hun hele wagenpark binnenkort elektrisch zal zijn. De overheid en het bedrijfsleven gaan hand in hand. Dit is een perfect corporatisme. De burger is hier het slachtoffer van.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties