screen shot 2022 08 14 at 13

Twittergevecht tussen Ebru Umar en Weird Duk over steun voor coronadictatuur tijdens de 'pandemie'

Politiekjan 23 2023, 17:00
De recente discussie tussen opiniemaker Ebru Umar en journalist Wierd Duk op Twitter laat zien dat er nog steeds spanningen bestaan over de manier waarop journalisten ten tijde van de coronapandemie om zijn gegaan met het dictatoriale beleid van het kabinet. Duk stelt in De Telegraaf en op Twitter namelijk de kritische vraag waar de oversterfte toch vandaan komt, aangezien mensen niet meer overlijden aan corona. Of niet meer op grote schaal Umar vindt het geweldig dat Duk die vraag stelt, maar zegt er ook bij dat hij er redelijk laat bij is. Dat is tegen het zere been van Duk.
Duk had via Twitter hardop gevraagd waar de recente oversterfte vandaan is gekomen, aangezien mensen al lang niet meer op grote schaal overlijden aan corona. Volgens Duk moet er een andere oorzaak zijn en dat is een mysterie dat opgelost moet worden. "Gifspuit of Covid," schrijft hij. "Zonder afdoende verklaring wordt [het] mysterie [van de] oversterfte aangejaagd."
Ebru Umar, die bekendstaat om haar kritische houding tegenover het coronabeleid, reageerde op Duks tweet door hem te prijzen voor zijn vraagstelling. Maar tegelijkertijd wijst ze erop dat Duk lange tijd een "groot voorstander van covidbeleid, heers en verdeelpolitiek en uitsluiting" is geweest. Volgens Umar is het "eindelijk" dat Duk nu vragen stelt over de oversterfte.

Groot voorstander van covidbeleid, heers en verdeelpolitiek en uitsluiting, stelt terechte vragen. Eindelijk.

Wierd Duk ܦܝܪܬ ܕܘܟ
Wierd Duk ܦܝܪܬ ܕܘܟ
@wierdduk

Waar komt de aanhoudende oversterfte toch vandaan? Ik sprak met betrokkenen en deskundigen. “‘Gifspuit’ of Covid? Zonder afdoende verklaring wordt mysterie oversterfte aangejaagd”: telegraaf.nl/nieuws/2025098… #telegraafpremium via @Telegraaf

54
Reply
Duk weerspreekt Umars beweringen en beweert dat Umar zijn stukken had moeten lezen. Umar reageert daarop door te stellen dat ze Duks stukken wel degelijk heeft gelezen en dat hij een "team bangmakerij" was en regelmatig boos op haar was omdat ze niet bang te krijgen was en het allemaal "gelul" vond. Volgens Umar is Duk nu "eindelijk" begonnen met het stellen van de juiste vragen.
De discussie tussen Umar en Duk laat zien dat er nog steeds spanningen bestaan over de oorzaak van de oversterfte in 2022. Het is verontrustend dat Duk pas nu, twee jaar later, begint met onderzoeken naar de oorzaak van de oversterfte. Dit terwijl Umar al langer kritisch is en stelt dat er meer moet worden onderzocht. Dit laat zien dat er nog steeds een groot gebrek is aan transparantie en onafhankelijk onderzoek over de oorzaak van de oversterfte en de gevolgen van het coronabeleid.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit gezegd hebbende is het natuurlijk heel goed en positief dat Duk "eindelijk" dit soort vragen stelt. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Want ja, hij is wel journalist bij een grote krant. Als hij deze vragen stelt gaat dat impact hebben - ook op de manier waarop heel veel mensen denken die hier niet 24/7 mee bezig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten