Twittergevecht tussen Ebru Umar en Weird Duk over steun voor coronadictatuur tijdens de 'pandemie'

Twittergevecht tussen Ebru Umar en Weird Duk over steun voor coronadictatuur tijdens de 'pandemie'

De recente discussie tussen opiniemaker Ebru Umar en journalist Wierd Duk op Twitter laat zien dat er nog steeds spanningen bestaan over de manier waarop journalisten ten tijde van de coronapandemie om zijn gegaan met het dictatoriale beleid van het kabinet. Duk stelt in De Telegraaf en op Twitter namelijk de kritische vraag waar de oversterfte toch vandaan komt, aangezien mensen niet meer overlijden aan corona. Of niet meer op grote schaal Umar vindt het geweldig dat Duk die vraag stelt, maar zegt er ook bij dat hij er redelijk laat bij is. Dat is tegen het zere been van Duk.

Duk had via Twitter hardop gevraagd waar de recente oversterfte vandaan is gekomen, aangezien mensen al lang niet meer op grote schaal overlijden aan corona. Volgens Duk moet er een andere oorzaak zijn en dat is een mysterie dat opgelost moet worden. "Gifspuit of Covid," schrijft hij. "Zonder afdoende verklaring wordt [het] mysterie [van de] oversterfte aangejaagd."

Ebru Umar, die bekendstaat om haar kritische houding tegenover het coronabeleid, reageerde op Duks tweet door hem te prijzen voor zijn vraagstelling. Maar tegelijkertijd wijst ze erop dat Duk lange tijd een "groot voorstander van covidbeleid, heers en verdeelpolitiek en uitsluiting" is geweest. Volgens Umar is het "eindelijk" dat Duk nu vragen stelt over de oversterfte.

Duk weerspreekt Umars beweringen en beweert dat Umar zijn stukken had moeten lezen. Umar reageert daarop door te stellen dat ze Duks stukken wel degelijk heeft gelezen en dat hij een "team bangmakerij" was en regelmatig boos op haar was omdat ze niet bang te krijgen was en het allemaal "gelul" vond. Volgens Umar is Duk nu "eindelijk" begonnen met het stellen van de juiste vragen.

Twittergevecht tussen Ebru Umar en Weird Duk over steun voor coronadictatuur tijdens de 'pandemie'

De discussie tussen Umar en Duk laat zien dat er nog steeds spanningen bestaan over de oorzaak van de oversterfte in 2022. Het is verontrustend dat Duk pas nu, twee jaar later, begint met onderzoeken naar de oorzaak van de oversterfte. Dit terwijl Umar al langer kritisch is en stelt dat er meer moet worden onderzocht. Dit laat zien dat er nog steeds een groot gebrek is aan transparantie en onafhankelijk onderzoek over de oorzaak van de oversterfte en de gevolgen van het coronabeleid.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Dit gezegd hebbende is het natuurlijk heel goed en positief dat Duk "eindelijk" dit soort vragen stelt. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Want ja, hij is wel journalist bij een grote krant. Als hij deze vragen stelt gaat dat impact hebben - ook op de manier waarop heel veel mensen denken die hier niet 24/7 mee bezig zijn.

Volg ons op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer