Ziek! Ruim 1400 meisjes misbruikt in Rotherham door ernstige nalatigheid politie

Ziek! Ruim 1400 meisjes misbruikt in Rotherham door ernstige nalatigheid politie

In het Britse Rotherham zijn ruim 1400 meisjes misbruikt door Pakistaanse organisatoren van prostitutienetwerken. Dit heeft allemaal kunnen gebeuren doordat de politie keihard faalde. Dit heeft verder geen gevolgen voor de politie, er zullen geen ontslagen vallen binnen het korps. Onbegrijpelijk!

Dit zijn de uitkomsten van een rapport. Op social media was de omvang van het schandaal al langer duidelijk. In het onderzoek werd gekeken hoe de politie heeft gehandeld in deze zaak. Er zijn 265 klachten ingediend tegen de politie die nalatigheid wordt verweten in deze grote misbruikzaak. De klachten werden ingediend door totaal 51 verschillende personen. Bijna vijftig van deze klachten bleken uiteindelijk gegrond. In totaal 47 agenten zijn onderzocht. Bijna de helft ervan is inmiddels met pensioen. Uiteindelijk werden acht van hen beschuldigd van nalatigheid en zes voor grove nalatigheid. Geen van hen verloor zijn of haar baan. Dit steekt natuurlijk bij de slachtoffers.

Hoe kon dit allemaal gebeuren? Dit werd deels veroorzaakt doordat agenten zich geen raad wisten met het probleem. Agenten werden niet getraind in de opvang van slachtoffers en het zoeken naar signalen voor misbruik. Ook werden sommige daders niet aangepakt uit vrees voor ’raciale spanningen’. Je ziet weer politieke correctheid zorgt voor stinkende wonden. De conclusie is dat het Verenigd Koninkrijk nog licht jaren op ons achterloopt als zulke zaken niet benoemt mogen worden.

Het is nu wel duidelijk geworden dat er veel meer van dit soort prostitutienetwerken bestaan. Rotherham staat bekend als het meest uitgebreide netwerk toch zijn er een aantal vergelijkbare schandalen te noemen in steden als Newcastle en Birmingham.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer