portraitfactorynl tweede kamer 7

Arrogante Jerry Afriyie EIST dat Martin Bosma wegblijft bij slavernij herdenking

Cultuurjun 18, 8:00
De ongelooflijk arrogante nieuwe Nederlander Jerry Afriyie heeft weliswaar geen lange familiegeschiedenis in ons land, maar hij eist toch een totalitaire rol voor zichzelf op. Ook wat betreft onze nationale geschiedenis. Hij eist namelijk dat Kamervoorzitter Martin Bosma wegblijft bij de slavernij herdenking. Omdat hij PVV'er is, natuurlijk.
Het is ongelooflijk om te zien hoe arrogant zo'n man als Afriyie is. Deze man is letterlijk geboren en getogen in een ander land. Ghana, namelijk. Op de één of andere manier weerhoudt hem dat er echter niet van om Nederlanders continu lastig te vallen met allerlei ranzige beschuldigingen - en nu zelfs om een prominente rol op te eisen in de manier waarop wij over onze geschiedenis denken en praten. En zelfs hoe we bepaalde aspecten van die geschiedenis hérdenken.
Op X (voorheen: Twitter) laat Afriyie weten dat Bosma niet welkom is bij de herdenking van de slavernij. Het organiserend Nationaal Slavernijinstituut (NiNsee) is het daarmee eens. Daarom hebben ze Bosma gevraagd weg te blijven. Of, zoals zij het zelf zeggen, "een groot gebaar" te maken. Door weg te blijven bij een evenement dat over ónze geschiedenis gaat.
De in Ghana geboren Jerry Afriyie verwoordt het nog veel harder. Deze activist, die vanuit een extreem arm land naar Nederland is gekomen zodat hij in relatieve weelde kan leven, eist namelijk dat Bosma wegblijft. Hij vraagt het niet, hij hoopt het niet. Hij eist het.
"Het minste" van de problemen die Afriyie heeft met Bosma is dat de PVV'er in het verleden heeft gezegd dat hij "gek wordt" van alle aandacht voor het slavernijverleden, en dat hij eigenlijk wilde dat het excuses van de staat hiervoor wordt teruggedraaid. "Blijf weg!" schrijft Afriyie woest.
En dat is wat merkwaardig. Want hoewel al die aandacht voor de slavernij inderdaad overtrokken is, daar had Bosma helemaal gelijk in, is dit een event dat gelinkt is aan ónze geschiedenis. De Kamervoorzitter moet daar natuurlijk bij zijn. Ja, ook als Afriyie Bosma niet fijn vindt.
Dat brengt me trouwens bij een ander punt. Wie denkt de heer Afriyie eigenlijk dat hij is? Dit is niet zijn geschiedenis. Dit is niet de geschiedenis van zijn ouders. Dit is niet de geschiedenis van zijn grootouders. Meneer is letterlijk geboren in Afrika. Hij deelt onze vaderlandse geschiedenis op geen enkele manier. 
Prima dat buitenlanders naar Nederland komen en daar integreren hoor. Maar ga vervolgens niet ons de les lezen over onze geschiedenis; een geschiedenis waar jij op geen enkele manier dan ook iets mee te maken hebt.
Sterker, hij kan niet eens beweren genetisch of anderszins slachtoffer te zijn geweest van de slavernij. Heck, mensen als hij stammen af van Afrikaanse stammen die zelf slaven hielden, en die veroverde stammen/dorpen verkochten aan blanke westerlingen.

Afriyie's slavenhoudende voorouders

De man is Ashanti. En wat lezen we over die stam? "De Ashanti waren een machtige stam. De hoofdinkomsten kwamen eeuwenlang uit de handel in goud en slaven. De Ashanti waren slavenhouders die de slaven lieten werken in hun goudmijnen," aldus de experts.
Ja, dat lees je goed. Afriyie is lid van een stam die a) honderden jaren de dienst uitmaakte in wat nu Ghana is en b) die bakken met geld verdiende aan... goudhandel én handel in slaven.
"De slaven uit eigen stam en tot slaaf gemaakten van andere stammen werden verkocht aan handelaren van de Hausa-stam en Arabieren, die ze vervoerden naar het noorden van Afrika en naar Klein-Azië," blijkt. "De focus verschoof later toen er contact kwam met slavenhandelaren uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland die slaven nodig hadden voor hun plantages in Amerika en het Caribisch gebied. Omdat deze handel er toe leidde dat men veel meer slaven nodig had, leidde dit tot een aantal grote expedities in de omgeving waarbij veel mensen van andere stammen maar ook van de eigen achtergrond tot slaaf werden gemaakt en doorverkocht."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Als iemand weg moet blijven bij dit event dan is het meneer Afriyie dus. Er is geen enkele reden om te geloven dat Bosma's voorouders slavenhouders of -handelaren waren. Bij Afriyie is dat wél het geval. Dus wie zou zich eigenlijk schuldig moeten voelen en zijn schuldige kop weg moeten houden bij deze herdenking?
Er is iets heel merkwaardigs gaande met deze man. Hij is echt alleen maar bezig met het haten van onze cultuur en onze geschiedenis, terwijl hij de geschiedenis van zijn eigen volk en stam totaal witwast. Waarom toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten