Martin Bosma (PVV): 'Sinterklaasfeest op Bonaire is geweldig! Zwarte Piet is zwarter dan zwart'

Martin Bosma (PVV): 'Sinterklaasfeest op Bonaire is geweldig! Zwarte Piet is zwarter dan zwart'

Zwarte Piet op Bonaire. Bron: screenshot Twitter / @Yamapama / Martin Bosma

In Nederland worden we door radicaal-links gedwongen om onze cultuur helemaal af te schaffen. Eén van de belangrijkste slachtoffers van die zelfhaat is Zwarte Piet. Want hoewel die figuur helemaal niet racistisch bedoeld is wordt gedaan alsof dit wel zo is. En dus is Zwarte Piet eruit gegooid en vervangen met een blanke Piet met roetstrepen. Op Bonaire doen ze dat heel anders. Want daar is Zwarte Piet wél welkom. Héél erg welkom zelfs.

Martin Bosma vindt het geweldig om te zien hoe de mensen op Bonaire Sinterklaas vieren: namelijk met Zwarte Piet.

"Geweldig," schrijft de PVV'er op Twitter. "Op Bonaire is Zwarte Piet zwarter dan zwart. Hier geen woke gedrag. Geen NPO66. Geen gesubsidieerde dramaqueens." Vervolgens deelt hij een video gemaakt door @Yamapama. En ja, het is werkelijk schitterend om te zien. De positieve energie spat ervan af. Dit is hoe Sinterklaas gevierd moet worden - iets wat blijkbaar alleen nog maar op Bonaire kan, waar de overgrote meerderheid van de bevolking zwart is... en Zwarte Piet tegelijkertijd juist enorm lief heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Mooi hoor. Maar wat zal Sylvana Simons hier van vinden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties