screen shot 2024 03 22 at 103242jpg

-Interview Julien Rochedy- 'We laten de Europese cultuur niet zo gemakkelijk sterven!'

DDS Interviewsmrt 22 , 8:58
De bekende Franse opiniemaker, intellectueel en auteur is morgen (zaterdag 23 maart) één van de (buitenlandse) sprekers op het FVD Ledencongres. De Dagelijkse Standaard had de mogelijkheid om Julien al voor het congres enkele vragen te stellen. Die mogelijkheid grepen wij natuurlijk met twee handen aan.
Julien, we zijn erg benieuwd naar je toespraak op het congres van de FVD deze week. Wat heeft je doen besluiten om dit te doen?
Ik ben erg blij dat ik de gulle uitnodiging van Thierry Baudet heb geaccepteerd. Hij is een oude vriend van me, en ik ben verheugd om terug te zijn in Nederland en vooral in Amsterdam, een stad die heel dicht bij mijn hart ligt omdat ik er zoveel jaren heb gewoond! Ik denk dat ik jullie Nederlanders heb gemist!
Kun je ons een beetje vertellen waar je speech over zal gaan?
Ik wil iets zeggen over de toekomst van de democratie in het Westen. Aangezien jullie partij "Forum voor Democratie" heet, denk ik dat het interessant is om samen te bespreken wat de toekomst voor de democratie in petto heeft. Helaas is het niet erg bemoedigend, maar ik weet zeker dat jullie dat al weten.
Wat is volgens jou op dit moment het belangrijkste probleem in Nederland en wat moet er aan gedaan worden?
Onze westerse beschaving, en met name de Europese beschaving, ervaart min of meer dezelfde problemen overal. Ik zou zeggen dat de grote vervanging het belangrijkste probleem is, omdat als we geen Europeanen meer hebben, of niet genoeg, we geen Europa meer zullen hebben. Het is zo simpel als dat.
Je hebt onlangs een boek gepubliceerd, helaas is het alleen in het Frans beschikbaar. Het heet "Surhommes et sous-hommes," oftewel "Supermannen en ondermannen." Waar gaat het over en waarom is het geschreven?
Dit boek is een reflectie op de aard van onze moderne industriële beschaving en het soort mensen dat deze nieuwe beschaving produceert. Het gevaar is dat we nu een enorm aantal fysiek, moreel, psychologisch, intellectueel en cultureel "gedegradeerde" individuen genereren. Ik praat over de gevolgen van dit vreselijke feit en de mogelijkheden om de dreigende catastrofe die het impliceert te vermijden, in het bijzonder de vraag naar een rechtse ecologie. Ik hoop dat het op een dag naar het Nederlands vertaald zal worden!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS brengen we interviews die andere media je NOOIT brengen. Maar dit betekent wel dat we JOUW HULP nodig hebben. Want het kartel HAAT ons en werkt ons op elke mogelijke manier tegen. Steun ons daarom! Doneer aan DDS Via BackMe en help ons meer interviews te doen met kritische, rechtse, patriottische denkers
Wat vind je van de recente ontwikkelingen met Geert Wilders (PVV) die mogelijk kan deelnemen aan een regeringscoalitie, zij het een ontraditionele?
Ik kan nu al zien dat dingen erg snel veranderen. Toen ik nog in Nederland woonde, was Geert Wilders nog extreem gedemoniseerd en niemand geloofde echt dat hij ooit deel zou kunnen uitmaken van een regering. Dit betekent dat de dingen ten goede veranderen, en dat we allemaal moeten doorgaan, op onze eigen manier, om te vechten voor de zaak van de mensen van Europa.
Kan de Europese cultuur gered worden?
Je leeft, nietwaar? Zolang er Europeanen zijn, zal de Europese cultuur voortleven. Bovendien zullen we de grootste beschaving aller tijden niet zo gemakkelijk laten sterven. Dat kan ik je beloven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten