screenshot 2023 11 06 at 193326

Bedrijven kiezen steeds vaker voor duurzame kerstpakketten

Economienov 06 2023, 17:30
In het licht van de huidige klimaatverandering kiezen steeds meer bedrijven voor duurzame kerstpakketten. Deze trend is niet alleen een positieve stap voor het milieu, maar het toont ook aan dat bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en waarde hechten aan een groenere levensstijl.
De populariteit van duurzame kerstpakketten is de afgelopen jaren gestegen. Er zijn diverse redenen waarom bedrijven hiervoor kiezen:
  • Milieuvriendelijkheid: Deze pakketten bevatten vaak biologische en Fairtrade producten, verpakt in recyclebare materialen, waardoor de impact op het milieu wordt geminimaliseerd;
  • Minder verspilling: Tijdens de feestdagen wordt er vaak veel weggegooid, zowel voedsel als ongewenste cadeaus. Duurzame pakketten pakken dit probleem aan;
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Bedrijven die kiezen voor duurzame kerstpakketten profileren zich positief en tonen hun betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties;
  • Uniek: Bedrijven willen ook eens wat anders geven dan een blik ragout. Er is een behoefte om een origineel cadeau te geven met bruikbare en duurzame producten.
Fitbox, een toonaangevende leverancier van duurzame kerstpakketten, benadrukt hun duurzame aanpak in het hele proces. Ze hebben een energieneutraal kantoor en magazijn, pakken hun producten in op sociale werkplaatsen en bezorgen in meer dan 60 steden met fietskoeriers om de CO2-uitstoot te minimaliseren. Bovendien gebruiken ze FSC-karton en minimaliseren ze het gebruik van opvulmateriaal.
Bedrijven die op zoek zijn naar een origineel, duurzaam kerstpakket voor hun medewerkers kunnen kiezen uit een breed assortiment aan producten van Fitbox. Of het nu gaat om een actief pakket, een smaakpakket met eco-producten of een pakket met een boodschappentas van gerecycled materiaal, er is voor elk wat wils. Deze variëteit zorgt ervoor dat elk bedrijf een pakket kan vinden dat past bij hun waarden en de voorkeuren van hun medewerkers.
Tijdens de feestdagen zien we een piek in consumptie. Echter, na de festiviteiten belanden veel etenswaren en ongebruikte items helaas in de prullenbak. Een duurzame oplossing die sommige bedrijven aanbieden, is het toestaan van medewerkers om hun eigen kerstpakket samen te stellen. Dit vermindert niet alleen verspilling, maar is wellicht de meest duurzame keuze: het schenken van een cadeau waar de ontvanger echt wat aan heeft.
Dit jaar hebben bedrijven de kans om een positief verschil te maken voor het milieu en tegelijkertijd hun medewerkers een unieke kerstervaring te bieden. Het kiezen van een duurzaam kerstpakket is een stap in de goede richting. Het is een kans voor bedrijven om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd hun waardering voor hun medewerkers te tonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten