Screen Shot 2022 11 15 at 122638

De 4 beste bedrijfswagens om tweedehands te kopen

Economienov 15 2022, 16:30
Voor veel bedrijven kan een handige bedrijfswagen waar je veel spullen in kunt vervoeren heel goed van pas komen. Maar het is natuurlijk wel een flinke investering, zeker voor een kleine ondernemer. De nieuwprijs van zo’n bedrijfswagens kan afschrikken, en bovendien is het wellicht niet eens de beste keuze om je bedrijfswagen nieuw te kopen omdat hij bij ingebruikname meteen flink wat waarde verliest. Maar naar welke tweedehands bedrijfswagen kun je het beste op zoek gaan? We bespreken de vier beste bedrijfswagens om tweedehands te kopen.
Volkswagen Transporter
De Volkswagen Trasporter is de meest verkochte bedrijfsauto ooit en ook in 2022 is dit model nog steeds ongekend populair. De Transporter is inmiddels al ruim 12 miljoen keer verkocht, wat ten dele komt omdat deze handige bedrijfswagen al sinds 1950 op de markt is en al zijn zesde generatie toe is. De Volkswagen Transporter is de meest ruime bestelbus in zijn klasse met een laadvermogen tot zo’n 1.330 kg. De populariteit van de Transporter betekent dat hij ook regelmatig tweedehands te vinden zal zijn, maar ook tweedehands gaan ze als warme broodjes over de toonbank. 
Mercedes Vito
Nog zo’n toonbeeld van Duitse degelijkheid: Mercedes-Benz. Dit autobedrijf kwam een stuk later met haar bestelbus, namelijk in 1996: de Mercedes Vito. Zoals het Mercedes betaamd, is de Vito een luxe wagen die ondanks zijn praktische doel toch elegantie uitstraalt. Tussentijds is het model nog eens geactualiseerd, waardoor de Vito bij de tijd blijft. Ook een pluspunt: alle versies van deze bedrijfswagen beschikken over een zuinige benzinemotor. De Mercedes Vito is ook te krijgen met een dubbele cabine, wat handig is wanneer je er meer mensen in wilt kunnen vervoeren. Ook de Vito is populair, dus sla vooral toe als je een goede Mercedes Vito occasion ziet.
Ford Transit Custom
In de Verenigde Staten konden ze natuurlijk niet achterblijven bij de Duitsers, en daarom bracht Ford in 1965 haar Ford Transit op de markt. Van dit model afgeleid is de Ford Transit Custom. In totaal zijn er al meer dan acht miljoen van die Transits verkocht, dus ook deze bedrijfswagen kun je zonder al te veel moeite tweedehands vinden. Wat voor de Ford Transit Custom spreekt is de grote laadvloer die ruimte biedt al je benodigde gereedschappen en materialen. Let wel op welke uitvoering je hebt, want er bestaan luxe en minder luxe uitvoeringen van de Ford Transit Custom.
Renault Trafic
Ruim voordat Merceds-Benz haar Vito op de markt bracht, kwam Renault al met de Renault Trafic. Om precies te zijn in 1980. In 2014 kwam de derde generatie van de Trafic op de markt. Alle modellen van deze relatief lichte bestelbus zijn voorzien van een degelijke en betrouwbare dieselmotor. Ondanks het feit dat het een lichte bestelbus is, kan hij voor veel ondernemers prima van pas komen. De Renault Trafic bestaat ook in een uitvoering met dubbele cabine, waardoor meerdere personen vervoeren een optie is.
Ondanks het feit dat al deze bedrijfswagens van hoge kwaliteit zijn, kwijt dat je niet van je eigen verantwoordelijkheid om elk tweedehands model dat je overweegt te kopen grondig te inspecteren om te voorkomen dat je een kat in de zak koopt. Vraag de verkopende partij naar het onderhoudsrapport van de wagen voor een beter beeld van de geschiedenis van het exemplaar in kwestie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten