LOL! Joost Niemoller zet Mark Rutte op z'n plek: 'Hele wereld tegen Rusland? De meeste landen werken met Poetin samen!'

LOL! Joost Niemoller zet Mark Rutte op z'n plek: 'Hele wereld tegen Rusland? De meeste landen werken met Poetin samen!'

Mark Rutte en Sigrid Kaag zijn met zijn tweeën naar Bali gevlogen vanwege de G20-top aldaar. In een achterlijke filmpje dat de twee kabinetsleden online hebben gezet beweert Rutte dat het belangrijkste onderwerp van de top "de verschrikkelijke agressie" van Rusland in of tegen Oekraïne is. Maar helaas voor hem reageert journalist Joost Niemoller daar fel op: "De meeste landen in de wereld werken met Rusland samen."

Bij de G20 zijn alle zogenaamde ontwikkelingslanden in de wereld. Vladimir Poetin is er niet bij. Maar alle andere regeringsleiders van de G20 zijn er wel. En het doel is zogenaamd om met elkaar te overleggen over hoe ze de wereld beter kunnen maken, elkaar kunnen versterken, hoe ze derdewereldlanden kunnen helpen, en meer van zulks goeds. Want zoals we allemaal weten zijn mensen de internationaal aan de macht hebben in de kern - in hun hart - eigenlijk heel vriendelijke, lieve en goede mensen die anderen zo graag willen hélpen, en die het totaal niet doen voor hun eigen macht en geld.

Machtshonger? Onder politieke leiders? Haha, gekte.

Hoe dan ook, Kaag en Rutte zijn er dus ook bij. In een video leggen ze uit waarom. Kaag hang weer een onzinverhaal op over het helpen van mensen, terwijl Rutte zich op Oekraïne focust. Want dat is tegenwoordig immers zijn grote obsessie.

Rutte begint met opscheppen. Hij heeft gesproken met de leider van Singapore. Och jongen toch. En straks, zegt hij, mag hij ook even praten met Xi Jinping, de Chinese dictator. De trots straalt ervan af. Dat vindt hij mooi hoor, dat hij met die man een gesprek mag hebben (hoewel hij in eigen land natuurlijk net doet alsof China een Grote Vijand is).

En daarna zegt hij dat waar het hem echt omgaat. "Maar de vergadering gaat natuurlijk vooral toch ook over de verschrikkelijke agressie tegen Oekraïne," aldus Ruttetje, "en wat dat betekent voor de hele wereld."

Niemoller lacht Rutte uit

Helaas voor Rutte zijn er op Twitter mensen die weten waar ze het over hebben. Eén zo iemand is Joost Niemoller.

Niemoller lacht Rutte gewoon keihard uit. Eerst citeert hij Rutte, en daarna gaat hij even op het orgel.

"Daar heb je het weer," schrijft hij. "Het sprookje van de 'internationale samenwerking tegen Rusland.' Beste Mark, kijk eens om je heen daar op Bali. De meeste landen in de wereld werken met Rusland samen."

Filmpje! Rutte in Bali: 'De G20 gaat vooral over de vreselijke Russische agressie in Oekraïne'

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dat is natuurlijk inderdaad het geval. Er is geen coalitie 'van de wereld' tegen Rusland. Wat je ziet in Oekraïne is een strijd tussen het Westen, aangevoerd door Amerika, tegen Moskou. De rest van de wereld doet daar voor het overgrote deel gewoon niet aan mee. Heel veel landen hebben zelfs publiekelijk hun steun uitgesproken voor Rusland. Denk aan Saoedi-Arabië (oeps!), China (oeps!), Brazilië, India, en ga zo maar door.

Maar ja, Rutte weet dat hij net kan doen alsof Rusland totaal geïsoleerd is omdat de mainstream media de waarheid toch niet met Nederlanders delen.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties