Attje Kuiken PvdA 9O1A6948

Hypocriete kabinetsmarionet Attje Kuiken: 'Honger in Nederland. Dát zou prioriteit moeten zijn van het kabinet!'

Politieknov 15 2022, 15:10
Zieliger dan dit wordt het niet. PvdA-leider Attje Kuiken doet op Twitter net alsof ze heel kritisch is over het kabinet. Oh ja, ze vindt het echt heel erg dat honger en armoede terug zijn in ons land, en dat er daarvoor voedselhulp nodig is. En dat is de schuld van het kabinet, vindt ze. Maar wie steunt datzelfde kabinet eigenlijk voortdurend? Nou, Attje?
In de Tweede Kamer staat Attje Kuiken eigenlijk steeds weer achter het kabinet. Oké, soms stemt de PvdA-fractie even tegen een voorstel van de coalitie, of doen ze net alsof ze heel kritisch zijn. Maar op alle voor het kabinet belangrijke onderwerpen kan het op de steun rekenen van Kuiken en haar vazallen.
Het is zo erg dat je eigenlijk bij voorbaat al weet waar de PvdA staat. Heck, Kuiken steunde Rutte en Kaag zelfs toen ze er alles aan deden om haar eigen partijgenoot, Khadija Arib, kapot te maken. Alweer gold dat ze even quasi-kritisch was, maar feitelijk liet ze het gebeuren. Ze dreigde niet met vergaande stappen, en liet toenmalig PvdA-presidiumlid Henk Nijboer het onderzoek steunen. Dat had hij écht niet gedaan als Kuiken daar niet mee akkoord was gegaan. Oh, en als kers op de taart tekende Kuiken de brief, die bepaalde fracties aan de Kamervoorzitter schreven omdat ze het onderzoek naar Arib belachelijk vonden, niet.

"Honger in Nederland!"

Dat is wie en wat Attje Kuiken is. Maar dan moeten we opeens geloven dat ze nu heel kritisch is omdat het kabinet ervoor zorgt dat de armoede razendsnel toeneemt in ons land en dat échte honger zelfs terug is van weggeweest?
"Honger en voedselhulp in Nederland," zanikt Kuiken nu op Twitter. " "Rode kruis. En dan komende [sic] daar het komende jaar nog de fors stijgende zorgkosten bij. Bestaanszekerheid zou de eerste en grootste prioriteit van het kabinet moeten zijn en dat is het niet."
Natuurlijk klopt dat niet. Bestaanszekerheid is het logische gevolg van het leven in een vrije, open maatschappij. Een modern land kan alleen arm zijn - er kan alleen veel honger en armoede voorkomen - als de vrijheid vrijwel niet-bestaand is... en als het land geregeerd wordt een groepje politieke en zakelijke oligarchen die alle macht én welvaart naar zich toe trekken. Als je dat centraal wilt stellen - bestaanszekerheid - dan moet je dus de vrijheid vergroten. In Nederland gebeurt het omgekeerde - steeds weer gesteund door Kuiken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog erger als je bedenkt dat deze vrouw gisteren ook weer vol aan de haal ging met het onzinverhaal - het nepnieuws - over FVD'er Gideon van Meijeren. Zij noemde zijn vreedzaam bedoelde opmerking "levensgevaarlijke ophitsing" en beschuldigde hem ervan dat hij openlijk fantaseerde "over geweld." 
Met andere woorden, bestaanszekerheid is helemaal geen prioriteit voor mevrouw Kuiken. Wat haar prioriteit dan wel is? Het partijkartel aan de macht houden, de agenda van het partijkartel uitvoeren, en échte kritische oppositie monddood maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten