screen shot 2023 04 01 at 074301

De beste sites voor gratis spelletjes

Economieapr 01 2023, 15:30
Geef het toe. We houden allemaal van gratis dingen, zelfs dingen die we niet nodig hebben, en hetzelfde geldt voor gamers. Er is iets geruststellends om een steeds groter wordende bibliotheek met spellen te zien, in fysieke of digitale vorm. Aangezien de fysieke ruimte eindig is en de digitale ruimte enigszins oneindig, is het antwoord op de vraag "wat is beter, fysiek of digitaal?" zeker digitaal. Je doet er daarom ook goed aan om casino reviews te lezen en te gaan wedden op goksites, al kost dit uiteraard geld. Wil je gratis spelletjes online spelen? Bekijk dan deze sites!
Internet Archive
Internet Archive is een digitale bibliotheek zonder winstoogmerk met miljoenen gratis dingen, waaronder boeken, films, muziek en games . Ze hebben met name een schat aan arcadespellen en MS-DOS-spellen, allemaal speelbaar (en alleen speelbaar) in je webbrowser. De Internet Arcade-collectie bevat arcadespellen uit de jaren 70 tot 90, die zijn geëmuleerd om op onze computers te draaien. Zeg hallo tegen oude klassiekers zoals Sonic the Hedgehog 2, Dragon Ball Z 2, Teenage Mutant Ninja Turtles – Turtles in Time, Street Fighter EX2, Ultimate Mortal Kombat 3, Metal Slug 2 en nog meer dan 2600 andere beroemde spellen.
Epic Games Store
Niet iedereen houdt van Epic Games, maar je kunt niet ontkennen dat dit de beste plek is om enkele van de beste pc-games vandaag gratis te krijgen. Sinds de start van de weggeefacties in 2019 heeft Epic honderden games uitgegeven, waaronder populaire games zoals GTA V, Alien: Isolation, Nioh, Vampyr, Tomb Raider, Surviving Mars, Sid Meier's Civilization VI, Metro 2033 Redux, Hitman 3, Kingdom Come: Deliverance, Pathfinder: Kingmaker, Frostpunk en... je snapt het wel. De reguliere weggeefacties van Epic worden elke donderdag vernieuwd, kijk dus iedere week op deze dag om te checken welke games je gratis kunt krijgen!
Steam
Steam, de grootste online winkel van vandaag, heeft een steeds groter wordende bibliotheek met games. Aangezien Steam niet beheert welke games erop worden gespeeld, is het daar een soort wild west. De lijst met gratis spellen is ook aanzienlijk, maar je zult door de gratis te spelen en nep-vrije spellen moeten filteren om bij de edelstenen te komen (aangezien je alleen kunt sorteren op gratis te spelen). Een Steam-account is vereist, maar aanmelden is gratis. Net als bij elke andere sites zijn er momenten waarop Steam voor een beperkte tijd gratis games uitdeelt, dus houd een oogje in het zeil.
GOG
GOG is een online winkel die DRM-vrije spellen aanbiedt. Het is eigendom van CD Projeckt, vooral bekend van The Witcher-games en Cyberpunk 2077. Het begon met de verkoop van klassieke games die zijn gemoderniseerd om op de huidige besturingssystemen te draaien, zonder dat DOS-boxing vereist is. Sindsdien is het uitgegroeid tot de verkoop van AAA- en indietitels, allemaal DRM-vrij. Je kunt games als Ultima 4: Quest of the Avatar, Beneath a Steel Sky en Shadow Warrior Classic Complete gratis krijgen. Speldemo's voor recentere titels zijn ook beschikbaar. Je hebt alleen een account bij GOG nodig; aanmelden is gratis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten