Screen Shot 2022 09 09 at 132703

De beste spelers van het WK van de afgelopen jaren

Economiesep 09 2022, 17:30
Voetballiefhebbers gaan een mooi einde van het jaar tegemoet. Het wereldkampioenschap voetbal gaat weer plaatsvinden. De laatste editie is immers alweer vier jaar geleden. Op zondag 20 november wordt er voor het eerst afgetrapt. Het vreemde moment in het jaar voor een WK hebben we te danken aan het feit dat Qatar het mag organiseren, en daar zijn de temperaturen in de zomer te hoog om fatsoenlijk te kunnen voetballen. Dat geeft zij die houden van gokken op voetbal de kans om nog even na te denken over hun voorspellingen. Om in de stemming te komen, duiken we alvast in de geschiedenis van het WK van de afgelopen jaren en de beste spelers van de recente toernooien.
Het WK voetbal de afgelopen jaren
De huidige wereldkampioen voetbal is natuurlijk Frankrijk. Dit land wist in 2018 in Rusland de nationale ploeg van Kroatië in de finale te verslaan. Andere WK voetbal winnaars van de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld Duitsland, dat in 2014 in Brazilië na verlenging van Argentinië won in de finale. In 2010 in Zuid-Afrika was het Spanje dat er ten koste van Nederland met de beker vandoor ging. Op de relatief recente WK winnaar lijst vinden we ook Italië terug, dat in 2006 in Duitsland na penalty’s won van Frankrijk. In 2002 ging Brazilië er met de eer vandoor, nadat het in Japan in de finale van Duitsland won.
De beste spelers van het WK van de afgelopen jaren
Sinds 1982 wordt bij elke editie van het wereldkampioenschap voetbal een speler uitgeroepen tot beste speler van het WK. Deze krijgt dan de Gouden Bal van het WK uitgereikt. De eer van beste speler van het WK 2018 ging naar de Kroaat Luka Modrić, die overigens verliezend finalist was. Vier jaar daarvoor was de beste speler van het WK 2014 de Argentijn Lionel Messi, eveneens een verliezend finalist. In 2010 in Zuid-Afrika werd de Uruguayaan Diego Forlán, die inmiddels niet meer actief is als profvoetballer, de winnaar van de Gouden Bal. Helaas won nog nooit een Nederlandse voetballer de Gouden Bal van het WK. Misschien lukt dat wél bij de komende editie dit najaar in Qatar!
Zie jij het verloop van het WK van dit najaar al helemaal voor je? Dien dan tijdig je voetbal voorspellingen in en kijk of ze uitkomen en een mooie winst voor je opleveren. Dan heb je immers dubbel lol van het WK!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten