resume 2296951 340

Deze cursussen zorgen dat jouw cv eruit springt 

Economiejan 26 2023, 7:00
Een goed opgebouwd cv is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Het laat zien wie je bent, wat je hebt gedaan en wat je kunt. Maar hoe maak je jouw cv nou echt opvallend en onderscheidend? Een manier om je cv te versterken, is door het volgen van cursussen die aansluiten bij je carrièredoelen en je helpen om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van cursussen die je kunt volgen om je cv sterker te maken en aantrekkelijker te maken voor werkgevers.
Taalcursussen: Vloeiend spreken van een tweede of derde taal kan een enorm voordeel zijn in veel carrières. Of je nu een beroep doet op de internationale markt of gewoon wilt laten zien dat je bereid bent om te leren en je horizon te verbreden, taalcursussen zijn een geweldige manier om dit te doen.
Cursussen in bedrijfskunde: Als je wilt doorgroeien in het bedrijfsleven, is het belangrijk om te weten hoe het werkt. Cursussen in bedrijfskunde kunnen je inzicht geven in hoe organisaties werken en hoe je je carrière kunt ontwikkelen.
Technische vaardigheidscursussen: Als je wilt werken in een technisch vakgebied, zoals IT of ingenieurswetenschappen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om relevante vaardigheden te beheersen. Cursussen in specifieke technische vaardigheden kunnen je helpen om je cv op te frissen en aantrekkelijker te maken voor werkgevers.
Cursussen in persoonlijke effectiviteit: Of je nu net begint met werken of al jaren in het werkveld zit, het is altijd goed om te werken aan je persoonlijke vaardigheden. Cursussen in tijdbeheer, communicatie en leiderschap kunnen je helpen om efficiënter te werken en beter samen te werken met anderen.
Een andere soort cursus die de moeite waard kan zijn om te overwegen, is een brandveiligheidscursus. Zo'n cursus leert je de basis van de taken van een brandwacht of mangatwacht onder de knie te krijgen. Dit is niet alleen relevant voor mensen die werken in een omgeving waar brandgevaar aanwezig is, zoals in een industrieel bedrijf of een gebouw met veel elektronica, maar ook voor mensen die gewoon beter voorbereid willen zijn in het geval van een brand. Door een brandveiligheids cursus te volgen, laat je zien dat je proactief bezig bent met het verminderen van risico's en dat je bereid bent om te leren hoe je anderen kunt helpen in geval van een noodsituatie. Een brandwacht inhuren zal dan nog steeds nodig zijn als er bijvoorbeeld werkzaamheden worden uitgevoerd aan de brandmeldinstallatie, maar jij weet dan wel al de basics en kunt iedereen bijvoorbeeld evacueren als er een brand is, of een probleem met de BMI.
Kortom, cursussen zijn een geweldige manier om je cv te versterken en jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. Of je nu op zoek bent naar een manier om je te verbeteren in een bepaald vakgebied of gewoon wilt laten zien dat je bereid bent om te leren en te groeien, er is een breed scala aan cursussen beschikbaar om aan je behoeften te voldoen. Door te blijven leren en nieuwe vaardigheden op te doen, kun je jouw carrière naar het volgende niveau tillen en aantrekkelijker worden voor werkgevers. Dus als je op zoek bent naar manieren om je cv te versterken, overweeg dan om een cursus te volgen om je kansen op een baan te vergroten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten