gas station a44 wassenaar

Drukte bij tankstations neemt toe: Automobilisten grijpen laatste kans voor goedkopere brandstof!

Economiejun 30 2023, 15:30
Automobilisten maken zich op voor de laatste kans om goedkopere brandstof in te slaan, wat heeft geleid tot een toename in drukte bij tankstations. Op deze vrijdagochtend is het aantal bezoekers met ongeveer 50 procent gestegen, volgens branchevereniging NOVE. De verwachting is dat de drukte in de middag nog verder zal toenemen. Bij een beperkt aantal pompen is de benzine momenteel tijdelijk uitverkocht, waardoor sommige automobilisten zonder brandstof zijn komen te staan.
In de afgelopen dagen hebben pomphouders het ook al druk gehad, maar de piek wordt zoals verwacht bereikt op deze vrijdag. De accijns op benzine wordt morgen met ongeveer 14 cent per liter verhoogd, terwijl diesel 10 cent duurder wordt. Dit heeft geleid tot een gevoel van urgentie bij automobilisten om nog voor de prijsstijging hun tanks vol te gooien.
NOVE, de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche, telt ongeveer 150 leden die in totaal 1800 van de 4000 tankstations in Nederland exploiteren. Een aantal van deze stations is vrijdag zonder brandstof komen te zitten. Volgens directeur Erik de Vries kan het aantal pompen zonder brandstof in de loop van de dag nog verder oplopen tot enkele tientallen. Het is duidelijk dat de prijsverhoging een aanzienlijke impact heeft op de beschikbaarheid van brandstof bij sommige tankstations.
Met de naderende prijsstijging van brandstof hebben automobilisten haast om nog even goedkoper in te slaan, wat heeft geleid tot een toename in drukte bij tankstations. Branchevereniging NOVE meldt dat een klein aantal pompen tijdelijk zonder brandstof is komen te zitten. Het is belangrijk voor automobilisten om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en tijdig te tanken om ongemakken te voorkomen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten