gas station a44 wassenaar

Drukte en Lange Wachtrijen bij Tankstations Verwacht vanwege Accijnsverhoging

Economiejun 16 2023, 22:00
Tankstationhouders maken zich op voor een drukke periode, omdat de accijnzen op brandstoffen per 1 juli aanzienlijk verhoogd zullen worden. Deze verhoging zal resulteren in een stijging van de benzineprijzen met maar liefst 17 eurocent per liter. Beheerders van tankstations waarschuwen voor mogelijke wachtrijen op donderdag 29 juni en vrijdag 30 juni. Sommige tankstations kunnen zelfs zonder brandstof komen te zitten, zo is te lezen in De Telegraaf.
Om de verwachte drukte op te vangen, zijn tankstationeigenaren bezig met het op peil brengen van hun voorraden. Er worden zelfs extra chauffeurs ingezet om ervoor te zorgen dat de tanks gevuld zijn. Echter, ondanks deze inspanningen benadrukt Ewout Klok, vertegenwoordiger van de belangenvereniging van tankstations, dat de beschikbare voorraad uiteindelijk ook op kan raken. Hij adviseert automobilisten dan ook om eerder bij te tanken dan vlak voor 1 juli, om zo lange wachttijden te voorkomen.
De accijnstarieven voor benzine, diesel en lpg werden vorig jaar op 1 april nog verlaagd vanwege de energiecrisis en de daaropvolgende stijging van de brandstofprijzen. Echter, nu worden deze verlagingen teruggedraaid in twee stappen: per 1 juli en per 1 januari 2024. Dit betekent dat de prijs van een liter benzine inclusief btw met 16,7 cent zal stijgen. Volgens berekeningen van belangenvereniging United Consumers zal een volle tank benzine gemiddeld tien euro duurder worden, terwijl dieselrijders zo'n 7 euro extra zullen moeten betalen.
De ANWB noemt deze prijsverhoging na de verlaging van vorig jaar "onbegrijpelijk". Uit eigen onderzoek blijkt namelijk dat een kwart van de Nederlandse automobilisten in 2022 financiële problemen ondervond door de prijsstijging van brandstoffen. Veel mensen hebben geen andere keuze dan de auto te gebruiken om naar hun werk te gaan, waardoor zij extra kwetsbaar zijn voor dergelijke prijsverhogingen. De ANWB vreest dan ook dat een aanzienlijk aantal automobilisten opnieuw in de problemen zal komen door de accijnsverhoging.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten