elektrische auto oplaad punt in de javastraat den haag

EU misleiding! Prijsstijging auto's tot tien keer hoger dan EU beweert bij invoering nieuwe milieunorm

EUmei 24 2023, 15:00
Het is weer zover, de Europese Unie laat zich van haar meest misleidende kant zien. Volgens de Europese club van autofabrikanten, Acea, zullen nieuwe benzineauto's tot wel 2000 euro duurder worden wanneer in 2025 de strengere milieunorm Euro 7 wordt ingevoerd aldus het AD. Dit is een prijsstijging die tot tien keer hoger is dan wat de EU beweert. Alsof dit nog niet genoeg is, hebben acht EU-landen zich deze week tegen de nieuwe uitstootnorm gekeerd, terwijl Nederland schittert door afwezigheid. Het lijkt erop dat ons land wederom meegaat in het onrealistische en kostbare klimaatbeleid, zonder oog te hebben voor de gevolgen ervan.
Volgens de Europese schattingen zou de prijsstijging voor nieuwe auto's slechts 184 euro per auto bedragen. Maar de realiteit is dat de kosten veel hoger zullen zijn, met een impact van maar liefst 2000 euro per voertuig. Dit betekent dat consumenten die een nieuwe auto willen kopen, gedwongen worden om dieper in hun portemonnee te tasten. Het is onacceptabel dat de EU de kosten van haar ambitieuze milieumaatregelen verdoezelt en de rekening doorschuift naar de gewone burger.
Alsof de prijsstijging nog niet genoeg is, hebben acht EU-landen deze nieuwe uitstootnorm resoluut afgewezen. Frankrijk, Italië, Polen, Bulgarije, Hongarije, Tsjechië, Roemenië en Slowakije hebben zich allemaal tegen de invoering van Euro 7 gekeerd. Maar waar is Nederland in dit alles? Opnieuw schittert ons land door afwezigheid en lijkt het blindelings de EU te volgen in haar onrealistische en kostbare klimaatplannen. Het wordt hoog tijd dat Nederland opkomt voor haar eigen belangen en de negatieve gevolgen van dit soort maatregelen erkent. Helaas deelt het verachtelijke D66 de lakens uit in Den Haag en de ''vroem, vroem'' partij de VVD is geen velden of wegen te zien.

Een nieuwe auto kost door de Europese klimaatplannen straks bijna € 2000,- meer dan nu. De EU schatte de prijsstijging in op € 184,- per auto. Ons leven wordt onbetaalbaar door zinloos klimaatbeleid. #FVD wil de plannen z.s.m van tafel en onze welvaart beschermen.

Image
199
Reply
Het is de FVD die zich niet neerlegt bij deze misleiding en terecht haar ongenoegen uit over het zinloze klimaatbeleid. Via Twitter laat de partij weten: "Ons leven wordt onbetaalbaar door zinloos klimaatbeleid. FVD wil de plannen zo snel mogelijk van tafel en onze welvaart beschermen." Het is goed om een partij te zien die zich durft uit te spreken tegen de ongefundeerde en kostbare milieumaatregelen die de EU ons oplegt. Het is hoog tijd dat er serieus wordt gekeken naar de economische impact van dit beleid en dat er gezocht wordt naar realistische en betaalbare oplossingen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De EU blijft zichzelf presenteren als de kampioen van het klimaat, maar vergeet daarbij de reële consequenties voor de burgers en de economie. Het wordt tijd dat we de misleiding en de onrealistische plannen doorprikken en opkomen voor onze welvaart.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten