VVD-leider Tweede Kamer Sophie Hermans in het nauw: Zwakke knieën en gebrek aan daadkracht zorgen voor onvrede binnen eigen partij

VVD-leider Tweede Kamer Sophie Hermans in het nauw: Zwakke knieën en gebrek aan daadkracht zorgen voor onvrede binnen eigen partij

In het politieke landschap van Nederland zorgt de VVD wederom voor de nodige opschudding. Dit keer is het de onvrede binnen de partij zelf die naar buiten komt. De perikelen rondom VVD-minister Dennis Wiersma en zijn woede-uitbarstingen hebben niet alleen het publiek verontwaardigd achtergelaten, maar ook geleid tot verdeeldheid binnen de eigen gelederen. Het is vooral fractieleider Sophie Hermans die onder vuur ligt, met haar zwakke knieën en gebrek aan daadkracht wordt zij nu geconfronteerd met groeiende kritiek schrijft de Telegraaf.

Terwijl journalisten zich voor Hermans' werkkamer verzamelen, verwacht men opheldering over het recente gesprek tussen de VVD-Kamerleden en minister Wiersma. Maar in plaats van een krachtig optreden en duidelijke standpunten, wordt de pers teleurgesteld met een vage verklaring van nog geen minuut. De bronnen binnen de fractie zijn woedend en geven blijk van hun ontevredenheid over Hermans' besluiteloosheid. Ze noemen haar gezag tanende en beschuldigen haar ervan dat ze geen ruggengraat toont. Volgens hen is het vooral premier Rutte die de hand boven het hoofd van Wiersma houdt, terwijl Hermans geen enkele tegenstand biedt.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

De onvrede binnen de VVD is begrijpelijk en bevestigt slechts het holle Ruttiaanse geluid dat veel mensen al langer hebben gehoord. De partij die zichzelf profileert als sterk en daadkrachtig toont nu zwakte en aarzeling. Terwijl de woede-uitbarstingen van Wiersma het nieuws domineren, is Hermans niet in staat gebleken om de noodzakelijke veranderingen door te voeren. Het is tijd voor een nieuwe leider die de moed en visie heeft om de partij weer op het juiste spoor te zetten, in plaats van vast te houden aan de zwakke leiding van Hermans. Vooral aan een leider die tegen Mark Rutte in durft te gaan. Dat dit gaat gebeuren is natuurlijk een illusie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties