Een tweede huis met een tuinhuis!

Een tweede huis met een tuinhuis!

Heb je een grote tuin? Dan zul je waarschijnlijk een ‘rommelhok’ hebben, oftewel de schuur. Hierin bewaar je van alles in, zoals je fietsen, gereedschap, verf en spullen die je niet zo gauw nodig zal hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kerstboom, oude knuffelbeestjes van de kinderen enzovoorts. Een opbergschuur hoeft niet altijd als rommelhok worden gebruikt. Is het ruim genoeg, maak er dan een tweede huisje van: een verlengstuk van de woning. Maar hoe pak je dit nou eigenlijk aan? Bedenk allereerst wat voor soort tuinhuis je wilt hebben. Is de tuinhuis schutting van bijvoorbeeld hout of beton? Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Waarom is een tuinhuis handig?

Je hebt al een huis. Waarom zou je dan nog een tuinhuis willen? Wij vertellen je waarom. Uiteraard is het een eenmalige grote investering. Maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Wanneer je een tuinhuis hebt, kun je ook bij regenachtig weer heerlijk buiten zitten. De tuinhuis zorgt er namelijk voor dat onder een overkapping zit. Hierdoor voorkom je kletsnat te worden Ook is een tuinhuis ideaal voor de gezelligste barbeques of andere tuinfeestjes. Slecht weer houdt het feestje niet tegen. Een andere voordeel is dat je bij warm weer altijd even van de zon kunt schuilen om af te koelen. En heb je een keer ruzie met je partner, dan kun je daar ook even stoom afblazen.

Hoe richt ik mijn tuinhuis in?

Je tuinhuis kun je op basis van de verschillende doelen inrichten. Gebruik je het uitsluitend voor een opbergplek. Besteed dan niet teveel aandacht aan de muren en vloer, want de daar beschadigingen op komen is groot. Zorg er weer wel voor dat je ruimte creëert door het plaatsen van schappen. Hierdoor kun je de spullen die je hier in opbergt gemakkelijk terugvinden. Wanneer je je tuinhuis als tweede huis wilt inrichten, kies dan een interieurstijl uit. Zo heb je houten laminaat, houten meubelen en lichte kleuren in de accessoires bij een Scandinavische interieurstijl. Door een stijl te kiezen, kun je gericht zoeken naar artikelen voor in het huisje. Ook kun je je tuinhuis inrichten als een thuiswerkplek. Hierdoor ben je niet de hele tijd in dezelfde omgeving, maar wel gewoon thuis.

Kortom, het hebben van een tuinhuis is ideaal voor wanneer je veel spullen hebt die opgeborgen moeten worden. Echter, kan je een tuinhuis op verschillende manieren benutten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Gezinsleven wonen tuinieren