-Michel Mulder- 'Bestaat er nog recht voor rechts?'

Michel Mulder

Michel Mulder

-Michel Mulder- 'Bestaat er nog recht voor rechts?'

Op twitter wordt een klein links feestje gevierd, omdat een bedreiger van oorlogsophitser Sjoerd Sjoerdsma door - met grote waarschijnlijkheid een D66 rechter - is veroordeeld voor zijn bedreigende tweet.

Vooropgesteld dat bedreigingen niet in deze maatschappij thuishoren, is het een - inmiddels helaas bewezen - feit dat het instrument bedreiging slechts nog toegestaan wordt in de linkse gereedschapskist, met dank aan een volkomen vooringenomen OM en een rechterlijke macht met overwegend D66 signatuur.

Als Sjoerdsma, die met grote regelmaat werkelijk misselijkmakende tweets de wereld instuurt om de oorlog in Oekraïne gaande te houden, zich bedreigd voelt door een paar op internet geplaatste zinnen dan is de linkse verontwaardiging bijna voelbaar op de schaal van Richter, terwijl daadwerkelijke bedreigingen aan het adres van o.a. Wilders en Baudet nog geen rimpeltje veroorzaken in de stinkende linkse verontwaardigingspoel.

Het is uiteraard niet prettig om te lezen dat iemand het een prettig idee zou vinden als jouw nekomvang gemeten wordt op een Saddam-achtige wijze. Er bestaat echter nog steeds een wezenlijk verschil tussen een neergepende fantasie, en de daadwerkelijke uitvoering van aanwezige moordgedachten, een nuanceverschil wat een Wilders dagelijks aan den lijve moet ondervinden.

Of het nu daadwerkelijk gezien kan worden als een bedreiging, of slechts wishful thinking daar gaan inderdaad ons OM en de rechterlijke macht over. Maar die zouden - als zij daadwerkelijk onafhankelijk waren - in iedere zaak dezelfde ijver en criteria moeten hanteren, wat overduidelijk ontbreek in de dagelijkse realiteit.

Het OM is als een springveer die slechts de vervolgingstrap af wenst te dalen indien er een bedreiging uitgaat naar het linkse gedachtegoed. Terwijl er een overduidelijk defect geconstateerd kan worden als het de vervolging van linkse bedreigers betreft.

Nergens is er ook maar één spoortje van rechtse feestvreugde te bespeuren over de vervolging van bijvoorbeeld een Annemiek Kramer voor haar oproep tot moord op Wilders simpelweg omdat dit soort personen niet vervolgd worden, en indien toch vervolgd er van afkomen met een obligaat uitgekotst sorry, en een uithuil-schouderklopje van de rechter.

-Michel Mulder- 'Bestaat er nog recht voor rechts?'

Voor het OM en de rechterlijke macht zit er blijkbaar een essentieel juridisch verschil tussen de tekst van veroordeelde Sjoerdsma bedreiger dat hij hoopte dat ze: "zoals bij Sadam Houssein i.p.v een touw, dit keer een riem gaan gebruiken," en de tekst van niet-verdachte en dus al helemaal niet-veroordeelde Annemiek Kramer, die deze liefelijke tweet de wereld instuurde: "het wordt de hoogste tijd merk ik dat er helden gaan opstaan als Folkert [sic] van der Graaf . mijn held ! Ik hoop dat er meer helden zijn in Nederland die mensen zoals wilders etc ...... gaan aanpakken."

Juridisch gezien is er uiteraard geen enkel verschil in het bedreigingsniveau van beide tweets. Het enig essentiële verschil in de optiek van het OM en de rechterlijke macht is het feit dat de ene bedreiging gericht is aan een D66'er, en de andere aan een PVV'er. De een is beschermd tot in het absurde en de ander ronduit een geoorloofd doelwit.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Niet alleen is de democratische rechtsstaat onder Rutte verworden tot een farce, de instituten die deze rechtsstaat tot op het bot zouden moeten verdedigen zijn discriminerende en dictatoriale instrumenten van de linkse uitsluiting geworden... Een uitsluiting die D66-marionetten als Sjoerdsma ook nog zien als de werking van onze rechtsstaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer