screen shot 2022 12 11 at 111146

Frankrijk nog steeds populaire vakantiebestemming

Economiedec 12 2022, 21:30
Een aantal jaar heeft corona roet in het eten gegooid als het gaat om vakanties naar het buitenland. Nederlandse toeristen kozen ervoor om niet op vakantie te gaan, of om de vakantie in eigen land door te brengen. Nu de grootste piek van coronabesmettingen weer achter ons ligt, worden er ook steeds meer vakanties naar het buitenland geboekt. Nog steeds is vakantie vieren in eigen land populair, maar ook trekken we graag naar andere mooie plekken in Europa. Net als voor de cononapandemie is Frankrijk nog altijd het meest populaire vakantieland onder Nederlandse vakantiegangers. Naast Frankrijk zijn onder andere Spanje, Italië en Duitsland populaire vakantiebestemmingen en lijken ook deze landen weer goed bezocht te gaan worden in het nieuwe jaar.
Op vakantie naar Frankrijk
Frankrijk is voor Nederlandse toeristen een erg populaire vakantiebestemming, en dat komt mede door de veelzijdigheid van het land. Zowel liefhebbers van kamperen als mensen die graag van zon, zee en strand genieten komen in Frankrijk aan hun trekken. Van prachtige wandelroutes in Normandië en campings aan de Atlantische oceaan tot het luxe vakantieleven in het zuiden van het land en bergvakanties in de Alpen, Frankrijk heeft het allemaal. Bovendien is het een groot voordeel dat Frankrijk met de auto goed te bereiken is. De verwachting is dat Frankrijk de komende jaren erg populair blijft onder Nederlanders.
Andere Europese bestemmingen
Als je op vakantie in Europa wil gaan, dan zijn nog een aantal andere plekken waar de kans groot is dat je Nederlandse toeristen tegen gaat komen. Achter Frankrijk is Spanje ook een zeer populaire bestemming. Het mooie weer in combinatie met de enorme kustlijn zorgt ervoor dat men hier graag elk jaar weer terugkomt. Achter Spanje zijn Italië en Duitsland ook populaire bestemmingen. Vooral het noorden van Italië is een veel bezochte plek onder Nederlandse gezinnen, waar je allerlei soorten vakanties kunt vieren. Naast het noorden van Italië zijn ook de eilanden Sicilië en Sardinië onverminderd populair. Duitsland is een heel ander type vakantieland, maar weet de aandacht van de Nederlandse toerist dus goed vast te houden. Duitsland is vanuit Nederland goed te bereiken en biedt een mooie combinatie van mooie steden, gezellige vakantieparken en prachtige natuurgebieden. 
Vakanties in 2023
De verwachting is dat veel mensen weer zullen kiezen voor een vakantie naar het buitenland in het nieuwe jaar, na de redelijk rustige twee zomers die men achter de rug heeft. Vakantieaanbieders houden er rekening mee dat het aantal boekingen vanaf het einde van het jaar weer flink gaat toenemen en dat veel plekken snel volgeboekt zullen zijn. Advies is om dus niet te lang te wachten met het boeken van je favoriete vakantiebestemming. Dit komt mede doordat er veel toeristische bestemmingen beperkt of zelfs helemaal niet open zijn gebleven, door de negatieve invloed van de pandemie. Het aantal hotels, campings en andere verblijfplaatsen dat beschikbaar is zal dus lager zijn dan de afgelopen jaar. In combinatie met de toegenomen vraag zullen een aantal toeristen dus waarschijnlijk achter het net vissen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten