screen shot 2022 12 11 at 111332

Hybride werken faciliteren? Zo doe je dat

Economiedec 13 2022, 7:00
Hybride werken faciliteren? Zo doe je dat
Hybride werken wordt steeds populairder en als ondernemer met een eigen bedrijf is dat ook zeker iets om over na te denken. Als je dit biedt aan je personeel, dan laat dat zien dat je als bedrijf flexibel bent en met hen meedenkt. Maar om hybride werken mogelijk te maken, is het wel belangrijk dat je het goed faciliteert. Wij zetten hieronder op een rij hoe je dat het beste aanpakt.
Realiseer een netwerk dat overal te gebruiken is
Om hybride werken mogelijk te maken, is het belangrijk dat je zorgt voor een bedrijfsnetwerk dat overal te gebruiken is. Dus niet alleen op kantoor, maar ook thuis of onderweg. Op die manier kan er zorgeloos gewerkt worden zonder al te veel problemen met toegang en inloggen. Als je op zoek bent naar een bedrijfsnetwerk waarmee dit haalbaar is, lees dan meer over wat is SD-WAN. Dit toekomstbestendige bedrijfsnetwerk is innovatief, gebruiksvriendelijk en veilig, waardoor je hiermee een goede keuze maakt als je hybride werken wilt faciliteren.
Zorg voor de juiste middelen en apparatuur
Hybride werken bestaat uit een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor. Om van het thuiswerken een succes te maken, is het als werkgever belangrijk om te zorgen voor de juiste middelen en apparatuur. Op deze manier maak je het thuiswerken zo makkelijk mogelijk voor je personeel en dat heeft een positief effect op de werkzaamheden en resultaten. Denk bij handige middelen en apparatuur aan bijvoorbeeld een bureau, bureaustoel, laptop, printer, tweede scherm of kantooraccessoires. Zulke middelen zijn natuurlijk niet alleen thuis belangrijk, maar ook op kantoor. Zorg voor een fijne werkplek met alle benodigdheden om de werkzaamheden optimaal uit te voeren.
Denk aan de veiligheid
Als je werkt met een online werkomgeving, is het belangrijk om te zorgen voor veiligheid. Hoe veiliger de systemen en applicaties, hoe kleiner de kans dat bedrijfsgegevens gestolen worden door cyberaanvallen. Je wilt uiteraard voorkomen dat privacygevoelige gegevens zomaar op straat komen te liggen, waardoor het een must is om aandacht te besteden aan veilig werken. Zodra je besluit om hybride werken mogelijk te maken, is dit dus een belangrijk punt om over na te denken. Geef uitgebreide uitleg aan je werknemers over hoe zij zo veilig mogelijk te werk kunnen gaan. Dat is mogelijk door bijvoorbeeld virusscanners te installeren, sterke wachtwoorden te gebruiken en in te loggen via tweestapsverificatie.
Goed communiceren
Om misverstanden te voorkomen is het bij hybride werken belangrijk om te zorgen voor een goede communicatie. Tussen jou en je personeel, maar ook tussen je medewerkers onderling. Hoe beter de communicatie, hoe effectiever de werkzaamheden. Zorg er dus voor dat je het communiceren zo makkelijk mogelijk maakt door bijvoorbeeld gebruik te maken van chattools. Zowel op kantoor zelf als thuis komen zulke tools goed van pas.
Als werkgever de mogelijkheid bieden tot hybride werken wordt vaak als positief ervaren. Maak je eenmaal die keuze, dan is het wel van belang dat je dit goed regelt. Deze tips helpen je daarbij alvast een stuk op weg!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten