52033625628 e41b090a5b z

De NOS stelt prioriteiten: 'Corruptieschandaal is slecht voor imago EU vrezen ze in Brussel'

EUdec 13 2022, 9:00
Het corruptieschandaal in Brussel heeft ernstige gevolgen voor het vertrouwen in de Europese Unie. De NOS meldt dat tientallen woningen in verschillende landen, waaronder Italië, zijn doorzocht in verband met het corruptieonderzoek. Zes verdachten zijn aangehouden, waaronder de Griekse Eva Kaili die wordt gezien als de belangrijkste verdachte.
Medewerkers van het Europese parlement hebben ineens geen toegang meer tot hun computers, een maatregel die is genomen om te voorkomen dat ze belastende informatie kunnen wissen. Dit is een teken dat het onderzoek steeds verder uitgebreid wordt en dat er meer verdachten op het oog zijn.
Het corruptieschandaal zorgt voor grote zorgen in Brussel en de rest van Europa. Als Europeanen minder vertrouwen krijgen in de EU als gevolg van dit schandaal, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de stabiliteit en integriteit van de Unie.
Tenminste, dat bericht de NOS:
Nou is het aparte dat als je op de link in de tweet klikt dat die titel opeens heel anders is. Ineens is het: "Honderdduizenden euro's gevonden in onderzoek corruptie Europees parlement." Als je het artikel doorzoekt zie je opeens ook niets meer over hoe Brussel vreest voor imagoschade. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Dus of dat is gewoon uit het artikel gehaald onder het motto, "dit lijkt heel slecht," of nou ja, of niets eigenlijk. Dat is de enige optie. Het artikel is aangepast (de titel alleen al). Want ja, blijkbaar dachten ze daar bij de NOS ook: hmm... misschien dat we toch wat meer de nadruk moeten leggen op de corruptie zelf en niet op de zogenaamde 'zorgen' die eurofielen hebben.
Het blijft geweldig om te zien hoe het mediakartel schippert tussen 'we moeten de elites ten koste van alles verdedigen' en 'kunnen we hiermee wegkomen?'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten