48180208737 d7fbf9c096 c

Corruptie in de EU: opgepakte europarlementariërs moeten vast blijven zitten

EUdec 11 2022, 20:15
In een schokkende ontwikkeling moeten vier Europarlementariërs die opgepakt zijn op verdenking van corruptie langer vast blijven zitten van de rechter. Onder hen bevindt zich de voormalige vicepresident van het Europese Parlement, de Griekse sociaaldemocrate Eva Kaili en haar echtgenoot Francesco Giorgi.
De verdachten zouden "lid zijn van een criminele organisatie" die geld aannam van Qatar en mogelijk ook van Marokko om beslissingen in het Europees Parlement te beïnvloeden. De Waalse socialist en Europarlementariër, Marc Tarabella, is onderwerp van een huiszoeking geweest in het corruptieonderzoek, maar is niet aangehouden.
De arrestaties zijn het resultaat van een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek duurt al enige tijd en heeft geleid tot een serie huiszoekingen en verhoren van Europarlementariërs en hun medewerkers.
Het nieuws van de arrestaties heeft een golf van verontwaardiging en afschuw teweeggebracht onder Europese burgers en leiders. Niet gek, want er is onder meer 600.000 euro in cash geld aangetroffen bij de aangehouden individuen. Dat is nogal een bedrag.
De vier opgepakte Europarlementariërs zullen dus langere tijd vast blijven zitten terwijl het onderzoek voortduurt. Het is onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de toekomstige carrières van de verdachten en de politieke partijen waar zij bij betrokken zijn... maar het belooft weinig goeds voor ze.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De arrestaties zijn een trieste reminder van het feit dat corruptie nog steeds een groot probleem is in Europa, en dat er hard wordt gewerkt aan het bestrijden ervan. Het is van cruciaal belang dat corruptie wordt aangepakt om de integriteit en het vertrouwen in het Europese Parlement te herstellen... als dat al mogelijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten