shutterstock 1416558251

Bam! Vice-voorzitter Europees Parlement opgepakt wegens corruptie: 'Ze werkte voor Qatar!'

EUdec 10 2022, 11:15
Het is met verbazing en verontwaardiging dat we vernemen dat de Griekse sociaaldemocrate Eva Kaili is opgepakt als onderdeel van een onderzoek naar pogingen van Qatar om invloed te kopen in het Europees Parlement. Kaili, die lid is van het Europees Parlement sinds 2014, is een vooraanstaand figuur in de sociaaldemocratische beweging en staat bekend om haar werk voor vrouwenrechten en technologische innovatie.
Het onderzoek richt zich op vermeende pogingen van Qatar om leden van het Europees Parlement te beïnvloeden door middel van financiële steun en giften. Het is nog onduidelijk in hoeverre Kaili betrokken is bij deze pogingen, maar haar arrestatie is zeer verontrustend en roept vragen op over de integriteit van het Europees Parlement.
Als lid van het Europees Parlement heeft Kaili zich er altijd op vooraan laten staan dat ze zich inzet 'voor de belangen van de Griekse bevolking en de Europese Unie.' Dat heeft ze vooral gedaan door steeds voor meer investeringen in technologische innovatie en onderzoek en voor versterking van de Europese defensie-unie. Ook heeft ze zich ingezet voor het verbeteren van de situatie van vrouwen in Griekenland en Europa, vindt ze zelf, waaronder het bestrijden van 'gendergebaseerde geweld' en het 'bevorderen van gelijke kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt.'
De arrestatie van Kaili is ongetwijfeld een schok voor haar familie, vrienden en collega's en zal zeker grote impact hebben op haar politieke carrière. Het is belangrijk dat de autoriteiten nu een eerlijk en transparant onderzoek uitvoeren om de feiten boven tafel te krijgen. Als blijkt dat Kaili onschuldig is, moet ze zo snel mogelijk vrijgepleit worden. Maar als ze schuldig is, tja, dan moet er hard worden ingegrepen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is ook van groot belang dat het Europees Parlement zichzelf nu onder de loep neemt en maatregelen treft om te voorkomen dat dit soort verontrustende gebeurtenissen zich in de toekomst herhalen. Dit omvat het aanscherpen van de regels rond financiering van politieke partijen en het nauwlettend in de gaten houden van buitenlandse invloeden op het politieke besluitvormingsproces.
Het is triest dat de arrestatie van Kaili nodig was om aandacht te vestigen op deze kwestie. Laten we ervoor zorgen dat er lessen getrokken worden uit deze situatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten