LOL! Vandaag Inside kraakt Oranje af: 'We hebben niets gehad aan Memphis!'

sportdec 11 2022, 19:00
Het is hartstikke terecht, maar toch enigszins verrassend omdat Johan Derksen en René van der Gijp de laatste tijd best positief waren over Oranje: maar bij Vandaag Inside is Oranje nu toch echt totaal afgekraakt. Dat gebeurde door Valentijn Driessen. Maar toch.
René van der Gijp en Johan Derksen riepen tijdens het toernooi dat de groepsfase oninteressant was. Je wilt alleen winnen. Punt. Ze wonnen de groep, dus goed gedaan. Het échte toernooi begon daarna.
Alleen was het probleem dat Oranje tijdens die eerste drie wedstrijden niet groeide. Tegen Argentinië zag je dat pas echt. Op de laatste twaalf minuten na kwam Oranje er gewoon niet aan te pas.
"Heel middelmatig, en daar hoort Nederland nu ook bij," aldus Driessen. Daley Blind kwam er niet aan te pas, en Memphis Depay heeft gewoon gefaald. Het is ongelooflijk, zei Derksen, maar Wout Weghorst was gewoon beter dan Depay. Beter in vorm. Misschien niet beter in potentie, maar wel in vorm. En dát is waar het tijdens zo'n toernooi om gaat.
Opmerkelijk is wel dat Van der Gijp heel duidelijk zei dat het falen van Oranje niet op het conto komt van Louis van Gaal. "Die heeft alles goed gedaan," aldus Van der Gijp. "Met deze jongens, in deze vorm, konden niets anders doen dan wat we nu gedaan hebben. Ons aanpassen aan de tegenstander."
Want, zei hij, Gakpo, Depay en Bergwijn hebben ruimte nodig. Maar die ruimte kregen ze niet. Omdat er geen buitenspelers waren. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ik heb alle wedstrijden gekeken van Oranje én een flink aantal wedstrijden van alle andere landen en moet zeggen: Oranje was écht niet goed. Middelmaat is nog positief. Het echte voetbal wordt gespeeld door landen als Frankrijk, Engeland, Brazilië (normaal), ja, zelfs Marokko.
Hilarisch genoeg pakte Derksen ook even Truus van Gaal aan, de vrouw van Louis. Die was te opzichtig aanwezig, vond Johan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten