politicians 3

Graaien aan de top: Nederlandse werknemers blijven achter

Economieapr 29, 10:00
Het is weer zover: de graaicultuur in de top van het Nederlandse bedrijfsleven blijft onverminderd doorgaan, terwijl de gewone werknemer het nakijken heeft. Uit het meest recente jaarverslagenonderzoek van de FNV blijkt dat de salarissen van hardwerkende Nederlanders schril afsteken bij de winstexplosies van beursgenoteerde bedrijven. Een klap in het gezicht van elke eerlijke arbeider in dit land.
Terwijl de omzet van zeventig grote Nederlandse ondernemingen in 2023 stagneerde, schoot hun winst met maar liefst 11% omhoog. Ja, u leest het goed: ondanks een gelijkblijvende omzet wisten deze bedrijven hun winsten flink op te pompen, voornamelijk ten koste van de belastingbetaler en hun eigen personeel. Want wat blijkt? Niet alleen blijven de salarissen achter bij deze winstgroei, de bedrijven hebben ook nog eens minder belasting betaald dan het jaar ervoor. De winst na belastingen groeide zelfs harder dan de winst voor belastingen. Een duidelijk signaal dat het fiscale systeem manipuleert wordt in het voordeel van de financiële elite.
Dit onderzoek slaat een flinke deuk in het vaak gehoorde argument dat Nederland zijn ‘verdienvermogen’ zou verliezen. Integendeel, de bedrijven die hun personeel in Nederland aan het werk houden, presteren juist beter in omzet- en winstontwikkeling dan de bedrijven die hun heil elders zoeken. Het is dus niet de globalisering die onze economie uitholt, maar de onwil van rijke corporaties om hun eerlijke deel bij te dragen.
De FNV heeft gelijk om deze cijfers hard te spelen in de komende loononderhandelingen. Het is hoog tijd dat deze winsten eerlijk verdeeld worden onder degenen die daadwerkelijk het werk verrichten. Bedrijven profiteren onbeschaamd van de structuren die Nederland hen biedt, van onze infrastructuur tot ons opgeleide arbeidskrachtenbestand, zonder hier eerlijk voor te betalen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in! 
Deze praktijken moeten een halt toegeroepen worden. Het is onacceptabel dat directeuren en aandeelhouders hun zakken vullen terwijl de Nederlandse werknemer moet sappelen. Loonstijgingen moeten minstens in lijn zijn met winstgroei en bedrijven moeten hun rechtvaardige deel van de belastingen betalen. Het is tijd voor een eerlijke verdeling van de welvaart. Nederlanders, sta op tegen deze onrechtvaardigheid en eis wat jullie toekomt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten