9314082207 aedcf73c06 c

Groot alarm bij DNB: Nederlandse economie in zwaar weer

Economiedec 18 2023, 15:00
Het is tijd om wakker te worden en de realiteit onder ogen te zien: de Nederlandse economie staat er een stuk slechter voor dan we allemaal dachten. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft het duidelijk gemaakt: vergeet die mooie groeicijfers, we gaan een periode van economische stagnatie tegemoet schrijft het AD. En ja, dat betekent nauwelijks groei in de komende jaren. Dit is geen lekker begin om een regeerperiode te starten voor Wilders.
Laten we even stilstaan bij de feiten. DNB had eerder dit jaar nog enige hoop op een bescheiden economische groei, maar nu zien we een somberder beeld. De reden? Die vermaledijde tegenvallers in het buitenland, die ons als handelsnatie keihard raken. Denk hierbij aan de hoge inflatie en de toegenomen geopolitieke spanningen. En hoewel de overheid ons heeft geprobeerd te redden met steunpakketten zoals het energieprijsplafond, waardoor consumentenuitgaven enigszins op peil bleven, lijkt het erop dat dit niet genoeg zal zijn.
De grote vraag is nu: wat betekent dit voor ons, de gewone Nederlanders? Nou, het betekent dat we moeten opletten. DNB waarschuwt dat de overheid binnenkort misschien niet meer in staat zal zijn om zulke reddingsoperaties uit te voeren. Het begrotingstekort loopt op naar 2,9 procent in 2025, wat gevaarlijk dicht bij de EU-grens van 3 procent komt. Met andere woorden, de bodem van de schatkist is in zicht.
En laten we eerlijk zijn: de Nederlandse overheid heeft niet bepaald een sterke track record als het gaat om economisch beleid. We hebben gezien hoe ze struikelen en vallen in tijden van crisis, zoals tijdens de energie- en coronacrisis. De vraag is of ze ons nu weer uit de brand kunnen helpen.
Het is duidelijk dat we niet kunnen blijven leunen op overheidsinterventies. Het is tijd om de economie op eigen benen te laten staan, zonder dat we steeds naar de overheid kijken voor een reddingsboei. We moeten een robuuste, zelfstandige economie opbouwen die bestand is tegen de schommelingen van de wereldmarkt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dus daar staan we dan, op de drempel van wat misschien wel een van de moeilijkste economische periodes in de recente geschiedenis kan worden. Het is tijd om de mouwen op te stropen en te werken aan een oplossing die ons allen ten goede komt. De Nederlandse economie heeft een stevige dosis realisme nodig, geen mooie praatjes of valse beloftes. Laten we hopen dat de overheid dit keer wel de juiste keuzes maakt. Daar horen dus geen klimaat- en stikstoffondsen bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten