screen shot 2022 08 05 at 14

De Hond slaat hard terug naar Sander Schimmelpennincks neerbuigendheid richting ''domrechts''

Opiniedec 18 2023, 14:00
In het laatste hoofdstuk van wat lijkt op een nooit eindigend verhaal van progressieve arrogantie, heeft Maurice de Hond hard uitgehaald naar Sander Schimmelpenninck. De bekende opiniepeiler is duidelijk klaar met de neerbuigende toon van Schimmelpenninck, die in zijn columns voor de Volkskrant zijn frustratie over de PVV-verkiezingswinst maar niet lijkt te kunnen verwerken.
De Hond reageert op Schimmelpennincks nieuwste stuk waarin hij fantaseert over een 'progressieve Europese federatie van stadsstaten', die zich afscheiden van de rest van Nederland. Een utopie waarin blijkbaar alleen plaats is voor de 'verlichte' geesten zoals hijzelf, terwijl de rest van het land wordt afgeschilderd als een broeinest van 'domrechts'.
Deze neerbuigende houding tegenover iedereen die niet past in het smalle straatje van Schimmelpennincks wereldbeeld is niet alleen elitair, het is ook gevaarlijk. Het zet hele bevolkingsgroepen weg als minderwaardig en onwetend, alleen maar omdat ze niet dezelfde mening zijn toegedaan als de zelfverklaarde intellectuele elite. Dit is niet de democratie waar Nederland trots op moet zijn, dit is segregatie op basis van ideologie.
Maurice de Hond, die vaak zelf het doelwit is geweest van Schimmelpenninck's beschuldigingen van 'het aanjagen van rechts-extremisme', stelt een eenvoudige oplossing voor: "Gewoon teruggaan naar de Grondwet van Thorbecke uit 1848." Een sarcastische sneer naar de wens van mensen als Schimmelpenninck om alleen diegenen met een 'passende' mening te laten deelnemen aan het maatschappelijk debat.
De Hond benadrukt het gevaar van het uitsluiten van meningen en het creëren van een echokamer waarin alleen de 'juiste' geluiden worden gehoord. Dit is geen progressie, dit is regressie. Het is tijd dat broodheer van Schimmelpenninck, de Volkskrant zich gaat realiseren wat de naam van hun krant daadwerkelijk betekent en ruimte gaat bieden aan een breder spectrum aan meningen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De Honds uitspraken zijn een heldere boodschap aan Schimmelpenninck en zijn geestverwanten: de echte wereld is niet zo zwart-wit als jullie denken. Het is tijd om uit jullie ivoren torens te komen en de realiteit onder ogen te zien. Nederland is gelukkig meer dan alleen Amsterdam en de progressieve elite. Het is een land van diversiteit in meningen en overtuigingen, en dat moet gekoesterd en beschermd worden, niet onderdrukt en belachelijk gemaakt. Voor Schimmelpenninck hebben we ook nog een boodschap: Word een keer volwassen en accepteer je verlies!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten