screen shot 2023 10 31 at 103844

Filmpje! Thierry Baudet reageert op geweldverheerlijkende column van Sander Schimmelpenninck

Politiekokt 31 2023, 8:31
Na een paar dagen rust te hebben genomen na de aanslag op hem in Gent, heeft Thierry Baudet gisteren gereageerd op een uiterst onverkwikkelijk stuk van Sander van Schimmelpenninck over die aanval op de FVD'er. "Dit maakt het niet veiliger in dit land," aldus Baudet. "Ik vind het heel erg dat het zo ver is gekomen."
Toen Baudet uit een blinde hoek op zijn hoofd werd geslagen door een Oekraïener met een (mogelijk verzwaarde) paraplu schrokken alle FVD'ers zich natuurlijk kapot. Het deed allemaal heel erg denken aan de demonisering 20 jaar geleden van Pim Fortuyn. Dat begon met een taart en eindigde met een moordaanslag.
Maar er zijn ook types die het allemaal wel prima vinden. Sander Schimmelpenninck, bijvoorbeeld. Deze haatdwerg die voor linkse kranten én de NPO werkt schreef in een recent stuk namelijk dat Baudet 'eigenlijk' helemaal geen slachtoffer is. Nee, hij is eigenlijk de dader. Omdat hij dingen zegt waar andere mensen niet blij van worden. Dus dan zijn die mensen het ware slachtoffer, en Baudet de echte dader.
Ja, dat is echt wat Schimmelpenninck schreef.
Bij Forum Inside heeft Baudet daar gisteravond op gereageerd. "Dat maakt het niet veiliger in dit land," aldus de FVD'er. "Ik vind het toch wel heel erg dat het zover is gekomen. Dat we nog steeds onwelgevallige meningen criminaliseren, dehumaniseren, demoniseren, wegdrukken uit het debat waardoor dit soort gedrag binnen de mogelijkheidsgrenzen gaat behoren."
Dat is natuurlijk precies wat hier aan de hand is. Schimmelpenninck weet dat ongetwijfeld ook maar dat maakt hem niets uit. Sterker nog, je krijgt de indruk dat dit soort types bewust aansturen op meer geweld; op een herhaling van wat we 20 jaar geleden zagen gebeuren met Pim Fortuyn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met haatdwerg Sander. We moeten deze man elke keer weer exposen voor de haatzaaier die hij is. Ben jij het daarmee eens? Steun ons dan! Doneer aan DDS en zorg ervoor dat wij deze NPO-gek kunnen aanpakken!
We leven in heel zorgelijke tijden. Tijden die overduidelijk wijzen op een herhaling van Fortuyn. En de gewone politiek zegt het allemaal weliswaar heel erg te vinden - maar ondertussen gaat de demonisering van met name Baudet gewoon door, elke dag weer, zowel in de politiek áls in de media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten