Sander Schimmelpenninck eist dat YouTube nieuwe Roddelpraat aflevering offline zet: "Gore zooi"

Mediajul 27 2023, 10:00
De kleinste graaf van Nederland - maar wel met de grootste mond - is vandaag heel boos. Woest zelfs. Furieus. Hij heeft een waas voor zijn ogen. Ik heb het natuurlijk over Sander Schimmelpenninck. De reden dat hij woest is? In de nieuwste aflevering van Roddelpraat heeft Jan Roos een paar dingen gezegd over SS' familie. En nu eist hij dat YouTube de uitzending offline haalt.
Op X / Twitter is Sander Schimmelsmurf lekker losgegaan. Eerst plaatste hij een woedende tweet waarin hij YouTube dringend verzocht de video offline te halen. En snel een beetje. Want 'beledigingen' aan het adres van zijn hooggeëerde familie? Dat kán natuurlijk niet. Aldus Schimmeldwerg.
"Waarom laat YouTube deze gore zooi toe?" schrijft Schimmeltje. "Waarom staan we toe dat iedereen die door dit soort fascistische intimidatie en laster het publieke debat uitgejaagd wordt? Rechters moeten zich bezig houden met boven, niet met dit soort shit."
Met die laatste zin geeft hij natuurlijk aan dat hij van zins is om anders maar een rechtszaak te voeren tegen Roos en Dennis Schouten, de twee presentatoren van Roddelpraat.
Vervolgens antwoordde Schimmelkneus op de tweet van Schouten waarin hij vertelt dat de Schimmelaar de aanval in heeft gezet op Roddelpraat. Dat antwoord kunnen wij helaas niet vinden, want Schimmelführer blokkeert iedereen die hem niet verheerlijkt en aanbidt.
Gelukkig reageerde Schouwen wel op die onleesbare tweet van Schimmelslak.
(Het artikel gaat verder onder deze oproep) Types als Sander Schimmelpenninck vormen een bedreiging voor de persvrijheid. Ze willen alle critici de mond snoeren. De Dagelijkse Standaard zal zich daar ALTIJD tegen verzetten. Steun ons, doneer via BackMe, en help ons de Sander Schimmelfoutjes van de wereld aan te pakken. Elke dag weer.
"Youtube verzoeken ons te cancelen en daarna ruzie proberen te trappen tussen mij en Jan Roos die jij zelf geblokkeerd hebt," vat Schouten de reacties van Schimmellip samen. "Uit fatsoen probeerde ik je te woord te staan nadat jij mij een bericht had gestuurd. Niet netjes Sander. Jammer."
Voorlopig heeft YouTube nog geen gehoor gegeven aan de dictatorial eis van Schimmeladolf. Niet zo gek, want de uitspraken van Roos over de familie van SS vielen alleszins mee. Iets met de oorlog, geloof ik, bruinhemden en "heel veel doden." Nou ja, oké, misschien waren het dus wél ferme uitspraken maar... Jan had uit het "de eerste hand" plus... voor zover mij bekend valt dit gewoon onder de persvrijheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten