thierry baudet ahoy

FVD hervat campagne na aanslag op Thierry Baudet in Gent

Politiekokt 30 2023, 19:10
Na een onverwachte onderbreking van enkele dagen, heeft Forum voor Democratie (FVD) aangekondigd dat hun campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november weer van start gaat. Dit volgt op een incident in Gent waarbij partijleider Thierry Baudet betrokken was.
Op donderdag 26 oktober werd Baudet aangevallen door een individu met Oekraïense achtergrond. Het incident heeft voor opschudding gezorgd binnen de partij en daarbuiten, en leidde tot een tijdelijke pauze in de campagneactiviteiten. Baudet en zijn familie hebben deze tijd genomen om te herstellen en de schrik te verwerken.
In een verklaring laat FVD weten dat Baudet inmiddels aan de betere hand is en dat ook zijn gezin de gebeurtenissen heeft kunnen verwerken. De partij heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.
Vanavond zullen Baudet en Ralf Dekker in een speciale uitzending van Forum Inside terugblikken op het incident en vooruitkijken naar de aankomende campagne. De partij benadrukt dat hun missie onveranderd blijft en dat ze gemotiveerd zijn om op 22 november een sterk resultaat neer te zetten.
Hoewel het incident een schaduw werpt op de campagne, laat FVD weten dat ze zich niet laten intimideren en dat ze vastberaden zijn om hun boodschap uit te dragen. De partij hoopt dat de gebeurtenissen in Gent het belang van hun missie alleen maar onderstrepen en roept hun aanhangers op om zich niet te laten afschrikken.
Deze versie van het artikel is minder provocerend en emotioneel geladen, maar behoudt nog steeds een kritische toon ten opzichte van de gebeurtenissen en benadrukt de vastberadenheid van FVD om door te gaan met hun campagne.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten