shutterstock 1305889021

Ewald Engelen brandt Timmermans af: 'Hij spreekt over de ravage van Rutte maar maakt zelf deel uit van Rutte II!'

Politiekokt 31 2023, 9:37
PvdA-GroenLinks-leider Frans Timmermans heeft er een handje van om opmerkingen te maken over de "ravage" van 13 jaar Rutte. Natuurlijk klopt het dat Rutte het land verkloot heeft. Maar Ewald Engelen vindt het wel enorm hypocriet dat juist Timmermans met die kritiek komt. Hij maakte immers zélf deel uit van Rutte II, wat het kabinet was dat misschien wel het meest wanstaltige Rutte-kabinet was van allemaal.
Engelen reageert op een gesprek dat Timmermans heeft gehad met EenVandaag. Daarin heeft Timmermans het erover dat Rutte er echt een puinhoop van heeft gemaakt, dat het allemaal heel slecht is, en dat hij niet met de VVD wil samenwerking naar de verkiezingen van 22 november.
Maar, zegt Engelen, dat is allemaal een beetje apart. Timmermans doet namelijk net alsof hij zelf heel ver staat van de puinhopen van Rutte. Maar dat is niet zo.
"Timmermans spreekt over de ravage van 13 jaar Rutte alsof hij er niets mee te maken had," aldus Engelen. "Zat pvd zelf in Rutte 2, wellicht het meest schadelijke Rutte kabinet van allemaal... maar goed zo gaat dat in de Nederlandse pers; het moet wel vriendelijk blijven..."
Dat is inderdaad de ziekte van de Nederlandse pers: ze durven dit soort kartelpolitici geen kritische vragen te stellen. Natuurlijk is dat geen ongelukje. Er is niets "per ongeluk" aan. Ze doen het met opzet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan WIE ook dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom vliegen we er keihard in. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Steun DDS! Doneer aan DDS en help ons het kartel elke dag weer te bestrijden!
Waar ik van mening over verschil met Engelen is dat ik er geen moment aan twijfel dat dit niet is omdat ze het 'gezellig' willen houden, maar omdat de pers wil dat Timmermans of een politicus als hij premier wordt... en omdat het allemaal vrienden onder elkaar zijn. Ze delen een visie voor ons land, voor onze toekomst, en voor ons volk. Ze werken dus gewoon samen.
Ergens is dat natuurlijk veel problematischer dan "het moet wel vriendelijk blijven..." Want als ik gelijk heb dan is er gewoon sprake van kartelvorming. Joh.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten