51902816026 9b0341842b c

Frans Timmermans' groene leugens in verkiezingsdebat ontmaskerd door Nederlandse stralingsdeskundige

Politiekokt 23 2023, 17:00
Hoog in de wolken met zijn groene idealen, lijkt Frans Timmermans de realiteit van kernenergie helemaal uit het oog te hebben verloren. Met zijn argumenten bedekt met het groene sprookjesachtige vernis, maakt hij helaas geen indruk op de Nederlandse stralingsdeskundige, Lars Roobol. De laatste heeft een broodnodige realiteitscheck voor onze PvdA/GL-leider in de Telegraaf, want het lijkt erop dat zijn mening over kernenergie een droomwereld is, ver af van de naakte waarheid.
Timmermans heeft geprobeerd de bouw van nieuwe kerncentrales van tafel te vegen in het lijsttrekkersdebat van College Tour, met het argument dat dit te lang zou duren. Een stelling waar Roobol niets van wil weten. Volgens hem zullen de eerste kleinere reactoren soft-landen in de komende tien jaar en grotere centrales wat later. De suggestie dat dit ‘te lang zou duren’ is volgens Roobol gewoonweg ‘onzin’.
Dan was er het argument van Timmermans dat kernenergie miljarden kost. Roobol pareerde dit met een rake klap, eraan herinnerend dat ‘alle oplossingen voor CO2-arme energie miljarden kosten’. Hij herinnerde ook aan het recente nieuws dat de aansluitingskosten van de windparken op de Noordzee 40 miljard euro duurder worden dan verwacht.
Hij sloeg Timmermans' argument dat ‘er geen bedrijf is dat erin wil stappen’ overhoop, met het feit dat er drie grote bedrijven op het toneel zijn gekomen die al met het kabinet spreken over de nieuwe centrales.
En als klap op de vuurpijl wees Roobol naar het feit dat Timmermans' bezwaar dat er in Nederland geen ruimte zou zijn voor kernenergie lachwekkend is. Roobol legde uit dat windparken extreem veel ruimte innemen in vergelijking met kerncentrales, die een constante stroom leveren, in tegenstelling tot windparken die alleen leveren als de wind waait.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is duidelijk dat Frans Timmermans zijn groene fabeltjes aan een kritisch publiek zal moeten verkopen. Want zoals Lars Roobol en anderen fijntjes opmerken, is de realiteit ver verwijderd van de groene sprookjes van Timmermans. Maar misschien is dat wel gewoon wat Timmermans wil: blijven geloven in sprookjes, terwijl de rest van ons in de echte wereld leeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten